Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Στα δικαστήρια ιερείς και μοναχές

Εντεκα χρόνια εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη αντιδικία, με αφορμή  ένα μοναστήρι στην Εύβοια και... αντιπάλους το Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο Τριανταφύλου και την ηγουμένη  Μαριάμ, όπως και τις αδελφές της Μονής, οι οποίες έχουν αποχωρήσει, μετά τον πόλεμο, που, όπως ισχυρίζονται δέχτηκαν.
"Πεδίο... βολής" τα δικαστήρια Χαλκίδας και Αθήνας, όπου μέχρι τώρα έχουν γίνει περίπου 15 δίκες, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την περιουσία της  Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη, στα Ψαχνά Ευβοίας, η οποία αποτελείται από δασικές εκτάσεις 27.000 στρεμμάτων και ενοίκια από μεγάλη μεταλλευτική εταιρία, καθώς το υπέδαφος της περιοχής είναι πλούσιο σε μεταλλεύματα.
Τελευταίο επεισόδιο στις δικαστικές αίθουσες του  Αρείου Πάγου, όπου εκδικάστηκε η αναίρεση τεσσάρων ιερέων, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί, για συκοφαντική δυσφήμηση, διασπορά ψευδών ειδήσεων και διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης, γιά επεισόδιο σε πανηγύρι της Μονής, πριν από 11 χρόνια.
Φέρονται ότι, διέκοψαν την ακολουθία του Εσπερινού, στην οποία ήταν παρούσες η ηγουμένη και οι μοναχές και την επομένη έστειλαν επιστολή στην Μητροπολίτη, με χαρακτηρισμούς, κρίθηκαν συκοφαντικοί από τη Δικαιοσύνη.
Αυτό υπήρξε και η απαρχή του... πολέμου!