Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΟΚ: Τι λέει η μητέρα της παχύσαρκης Ειρήνης, για τους γιατρούς, που της τρύπησαν τα έντερα

"Οι γιατροί σουβλίσανε το παιδί μου. Τέσσερεις φορές της τρυπήσανε το έντερο και το σουβλί σταμάτησε, επειδή χτύπησε στη σπονδυλική της στήλη".
Μιλάει στις "Δικογραφίες" η μητέρα της 43χρονης παχύσαρκης Ειρήνης Ζήκου που χειρουργήθηκε, για να αδυνατίσει, αλλά  κατέληξε νεκρή, μετά απο αλλεπάλληλα ιατρικά λάθη.
Αυτό αναφέρει το κατηγορητήριο, βάσει του οποίου δικάζονται 16 γιατροί, μέλη της ομάδας, που χειρούργησε την άτυχη γυναίκα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το Δεκέμβριο 2014.
Με δάκρυα και αναφιλητά περιέγραψε στις " Δικογραφίες" η χαροκαμένη μητέρα, το γολγοθά, που βίωσε και βιώνει από τη στιγμή, που χειρουργήθηκε η κόρη της, Ειρήνη Ζήκου, που ήταν και το μονάκριβο παιδί της.
Η ηλικιωμένη γυναίκα, που εργαζόταν ως νοσηλεύτρια, αγωνιά σήμερα, μήπως αναβληθεί και παλι το δικαστήριο, καθως μέχρι τώρα έχει αναβληθεί έξι φορές.
Οπως είπε, σχεδόν πέντε χρόνια μετά το θάνατο του παιδιού της, αυτό που αναζητά είναι η δικαίωση.
Το ίδιο είπε στον ιστότοπο μας και ο συνήγορος της και πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας, ο οποίος μίλησε για τη βαθιά οδύνη της μητέρας, που έξι μήνες μετά το θάνατο της κόρης της, έχασε και το σύζυγό της, ο οποίος ήταν γιατρός παθολόγος.
Ο συνήγορος τόνισε ότι, το μόνο που ζητάει η μητέρα της Ειρήνης, η οποία έδωσε αγώνα ζωής, για να φτάσει η υπόθεση σε δικαστήριο, είναι η ηθική δικαίωση του παιδιού της.
Με συντριβή μίλησε η κ. Σούλα, γιά την Ειρήνη της, που οπως είπε λάτρευε τα ορφανά παιδιά και τα αδέσποτα ζωάκια και βοηθούσε στην Κιβωτό του Κόσμου.
Συγκλονιστική η περιγραφή της:
"Οταν είδα το παιδί μου στην Εντατική δεν πιστευα στα μάτια μου, είπε η κ. Ζήκου και συνέχισε:
"Το παιδί μου ήταν αγνώριστο, πρησμένο, όπως φουσκώνουν τα αρνιά, όταν τα σφάζουν. Οι γιατροί μου έλεγαν ότι αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά δεν είχαν καταλάβει ότι, της εϊχαν τρυπήσει το έντερο με το σουβλί και είχε σαπίσει η κοιλιά της".
ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ο ιατροδικαστής τι είπε μετά το θάνατό της;
ΜΗΤΕΡΑ: Οτι ηταν σάπια. Οτι, της τρύπησαν την αορτή και το έντερο και το αίμα έβαψε κόκκινο το ταβάνι.
Ο ιατροδικαστής είδε ότι, την είχαν τρυπήσει τρεις φορές και στο τέλος της τρύπησαν και το παχύ έντερο. Τότε φώναξαν αγγειοχειρουργό. Είχε ηδη ανεβασει 43 πυρετό και οι γιατροί δεν ειχαν ενδιαφερθεί. Επαθε σηψαιμική περιτονίτιδα. Ο ιατροδικαστής είπε ότι, πέταξαν ένα κομμάτι έντερο, για μην φανεί ότι, το είχαν τρυπήσει".