Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Οκτώ πρώην παράγοντες της ΕΠΟ, αύριο, στο εδώλιο, γιά απιστία


Δικάζονται αύριο Δευτερα, στο Ε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας οι πρώην παράγοντες της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, Γιώργος Γκιρτζίκης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Γιώργος Σιντόρης, Γιώργος Οικονομίδης, Σωκράτης Παπαδόπουλος, Πασχάλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κόγιας, κατηγορούμενοι για απιστία, που αφορά την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κυπέλλου, την περίοδο 2004-2005.
Σύμφωνα με την κατηγορία, το 2004 η ΕΠΟ προσπάθησε να πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου, για δύο αγωνιστικές περιόδους (2004-2005, 2005-2006) και πήρε προσφορές από όσους ενδιαφέρονταν να τα αγοράσουν.
Οι εταιρίες, που είχαν καταθέσει προτάσεις αρνήθηκαν να συμμετέχουν, ενώ μία νέα εταιρεία πήρε τα δικαιώματα του Κυπέλλου για τη σεζόν 2004-2005 έναντι 1.1 εκατ. ευρώ, ποσόν, το οποίο ήταν χαμηλότερο από τις προτάσεις, που είχαν κατατεθεί.
Στη συνέχεια η εταιρεία που πήρε τα δικαιώματα τα πούλησε στην ΕΡΤ βγάζοντας κέρδος 300.000 ευρώ, ενώ και η δημόσια τηλεόραση βγήκε κερδισμένη, καθώς η πρόταση που είχε καταθέσει για τις δύο χρονιές ήταν 6,1 εκατ. Ευρώ.
Τα πρωην μέλη της διοίκησης της ΕΠΟ κατηγορούνται για απιστία, καθώς με τις ενέργειές τους φέρονται να προκάλεσαν ζημία στην περιουσία της Ομοσπονδίας.
Η δίκη, η οποία έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές, έχει τον αριθμό 1 στο πινάκιο, ενώ βασικός μάρτυρας είναι ο εκδότης της εφημερίδας “Αποψη” και πρώην πρόεδρος ΕΠΑΕ Βίκτωρ Μητρόπουλος, καθώς επίσης και οι .Π.Παπανικολάου, Χρ.Υφαντής και Γ.Φαρφαρέλης.