Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Το "αντίο" στην Ελένη Σακελαροπούλου

Θερμά συλλυπητήρια από τις "Δικογραφίες" στην εισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελαροπούλου, γιά τον αδόκητο χαμό της μητέρας της, την οποία λάτρευε.
Οι "Δικογραφίες" αφιερώνουν λίγα λόγια, γιά το ποιά ήταν η γυναίκα αυτή.

"Στις 28.8.2019 απεβίωσε η Ελένη Σακελλαροπούλου – Αγγελοπούλου, μητέρα της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών Βιργινίας Σακελλαροπούλου. Η εκλιπούσα, σύζυγος του Δημητρίου Σακελλαρόπουλου, ταξιάρχου του Πυροβολικού, συνέδεσε το όνομά της με τη φιλανθρωπία, ακολουθώντας το παράδειγμα της μητέρας της Αικατερίνης Αγγελοπούλου – Λεβέντη, διδασκαλίσσης και μίας από τις πρώτες γυναίκες δημοτικές συμβούλους της Ελλάδος. Η αποβιώσασα, ακολουθώντας μαζί με τα παιδιά τους τον αξιωματικό σύζυγό της σε όλες τις μεταθέσεις, ιδιαίτερα δε στα δύσκολα και κρίσιμα χρόνια της δεκαετίας του 1960, παρέσχε απλόχερα βοήθεια, υλική και ηθική, στους στρατευμένους νέους, οι οποίοι στο πρόσωπό της έβλεπαν τη μητέρα τους.
Τη φιλανθρωπική της δράση συνέχισε μέχρι το θάνατό της, ιδιαίτερα στην πατρίδα της, τη Μεσσήνη Μεσσηνίας, με την ανεκτίμητη προσφορά της σε όλους όσους είχαν ανάγκη. Η προσφορά της αναγνωρίστηκε από την πατρίδα της, η οποία εξεδήλωσε παντοιοτρόπως την προς την εκλιπούσα ευγνωμοσύνη της σε όλη τη διάρκεια της ζωής της και κατά την ημέρα της κηδείας της.
Ευτύχησε να δώσει στην κοινωνία τέσσερις επιστήμονες, και συγκεκριμένα δύο Εισαγγελείς, τη Βιργινία Σακελλαροπούλου και το Θεόδωρο Σακελλαρόπουλο, μία Δικαστή, την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Εφέτη Διοικητικών Δικαστηρίων, και τον Ιατρό Νικόλαο Σακελλαρόπουλο".