Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Γήπεδο... κορωνοϊού το δικαστήριο

Μετά τα γήπεδα, όπου δεν τηρείται ούτε κατ΄ελάχιστον το υγιειονομικό πρωτόκολλο κατά της πανδημίας, σειρά έχουν τα δικαστήρια.

Εάν η κατάσταση, που επικρατεί στις δικαστικές αίθουσες, είναι παρόμοια με αυτή, της περασμένης Δευτέρας 8 Νοεμβρίου, στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, τότε τα δικαστήρια αναμένεται να μετατραπούν σε κορωνοφωλιά.

Οι "Δικογραφίες" ήταν αυτόπτες σε δίκη στο Δικαστήριο Ανηλίκων, όπου το μοναδικό μέτρο κατά του covid19, ήταν οι μάσκες.

Σε μία δικαστική αίθουσα 5 x 3, παρέμειναν "παγιδευμένοι" ο ένας πάνω στον άλλον, γιά πάνω από μισή ώρα,  τουλάχιστον 30 θύματα συμμορίας Ρομά, που ρήμαξε δεκάδες σπίτια σε Βύρωνα, Καρέα, Ηλιούπολη.

Χωρίς να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας, καθώς οι αρμόδιοι δεν είχαν φροντίσει να βάλουν απαγορευτική ταινία ανά καρέκλα, συνωστίστηκαν οι περίπου 30 παθόντες, με κατηγορούμενους Ρομά, μάρτυρες και συνηγόρους, ενώ δεν υπήρχε ούτε εξαερισμός, ούτε καν παράθυρο.

Τσικ του... τσικ και οι δικαστές, με εισαγγελέα και γραμματέα, αφού η έδρα καλά - καλά δεν τους χώραγε κι ας κάθονταν κολλητά ο ένας με τον άλλο, πόσο μάλλον να κράταγαν και αποστάσεις ασφαλείας.

Κι όλα αυτά, όταν η ΚΥΑ γιά τα μέτρα κατά του covid 19 ορίζει, ως ελάχιστο αριθμό παρευρισκομένων στις δικαστικές αίθουσες, τα 15 άτομα.