Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Γιατί άργησε τόσο?

Γιά μία ακόμη φορά ο καθηγητής  Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, προκαλεί την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Μετά το γνωστό περιστατικό στην ταβέρνα του Ζιώγα στην Καλαμπάκα, γιά το οποίο ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος παρήγγειλε δικαστική έρευνα, προς κάθε κατεύθυνση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αυτή τη φορά, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή και πάλι δηλώσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας, που είπε ότι, οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο δεν λειτούργησαν σωστά στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα!

Ο κ. Βασιλακόπουλος, ως συνήθως, προτίμησε τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αντί της Δικαιοσύνης, γιά τις καταγγελίες του, ισχυριζόμενος ότι:

«Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική κορωνοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο. Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα», έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλακόπουλος.

Τα όσα είπε ο καθηγητής πνευμονολογίας θα ερευνηθούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, με στόχο να διαπιστωθεί αν έχουν τυχόν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.


Επειδή όμως όσα κατήγγειλε αφορούν προγενέστερο χρόνο και δη την Ανοιξη του ΄20, προφανώς θα πρέπει να διερευνηθεί και το γιατί άργησε τόσο πολύ ο κ. Βασιλακόπουλος να κάνει αυτές τις αποκαλύψεις!