Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Συμβούλιο της Επικρατείας: Κλειστό επί 3μερο λόγω... διακοπής ρεύματος!


Ούτε σε πόλεμο δεν συμβαίνουν αυτά...
Να μένει κλειστό το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, επειδή κόπηκε το ρεύμα!

Ενα ακόμη ρεκόρ κατάφερε να σπάσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς είναι η πρώτη φορά, που μπαίνει τριήμερο λουκέτο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, λόγω βλάβης στο μετασχηματιστή μέσης τάσεως, που καθιστά αδύνατη την ηλεκτροδότηση του κτιρίου.
Πρωτομηνιά (1.12, 2021) και - ευτυχώς - όχι Πρωτοχρονιά του 2022, εκτιμάται ότι, θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Η κατάσταση συνιστά λόγο ανωτέρας βίας, καθώς  η λειτουργία των υπηρεσιών του Δικαστηρίου εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για τη Διοικητική Δικαιοσύνη (ΟΣΔΔΥΔΔ).
Το ίδιο επιβάλλουν λόγοι ασφάλειας και κανόνες υγιεινής.

Κατόπιν αυτού, ανεστάλησαν αιφνιδίως, σήμερα  Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου και μεθαύριο Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021, οι εργασίες του ΣτΕ.

Μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας του Δικαστηρίου, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία συζήτησης των υποθέσεων που φέρονται προς συζήτηση κατά τις ημέρες αναστολής των εργασιών του.

Οι προθεσμίες που λήγουν κατά τις τρεις αυτές ημέρες λήγουν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021. Ειδικώς, οι δηλώσεις του άρθρου 33 παρ. 6 του π.δ. 18/1989 περί παράστασης των διαδίκων χωρίς εμφάνιση στο ακροατήριο για τις υποθέσεις που συζητούνται στις 2 Δεκεμβρίου 2021 μπορεί να υποβληθούν μέχρι τις 14:00 της ημέρας αυτής.