Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

H Eνωση Δικαστών και Εισαγγελέων μας δείχνει το δρόμο


Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων δείχνει το δρόμο:
Aγώνας μέχρι το τέλος!
Με ανυποχώρητη μάχη ενάντια  στη  νέα ρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, περί γραπτών αξιολογήσεων εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών, που - όπως αναφέρουν - πλήττει τη δικαστική ανεξαρτησία και το κύρος Δικαστών και Εισαγγελέων, η ΕνΔΕ κατάφερε να δικαιωθούν οι θέσεις της από την Ευρωπαική Ενωση Δικαστών.
Μακάρι, να λειτουργούσαν έτσι οι δικαστές μας και γιά κάθε αδύναμο πολίτη...
Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

"Απόλυτη δικαίωση των θέσεων της Ένωσής μας η επιστολή που απέστειλε χθες στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών, διαμαρτυρόμενη για τη νέα ρύθμιση που επιχειρείται να εισαχθεί περί γραπτών αξιολογήσεων εν
ενεργεία δικαστικών λειτουργών, η οποία πλήττει τη δικαστική ανεξαρτησία και το κύρος Δικαστών και Εισαγγελέων.
 Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών υιοθέτησε πλήρως όλες τις αιτιάσεις και το σκεπτικό που υποβάλαμε. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, που η Ένωσή μας υποχρεώνεται να προσφύγει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα εκπροσώπησης των Δικαστών και δικαιώνεται απόλυτα τόσο στις θέσεις της όσο και στην ακολουθούμενη μεθοδολογία ανάδειξης των προβλημάτων σε διεθνές επίπεδο.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει να ακούει και να λαμβάνει υπόψη τις παρατηρήσεις των Δικαστικών Ενώσεων εθνικών και ευρωπαϊκών συμμορφούμενο με βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου.
Ήδη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ηλεκτρονική ψηφοφορία, στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη μας προκειμένου να διατυπώσουν την άποψή τους για την επίμαχη ρύθμιση. 
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν αύριο 1 η
Δεκεμβρίου 2021".