Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Στo... "καλάθι", ψάχνει ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος κρυπτονόμισμα (VIDEO)

 

Συνέχεια στην αποκάλυψη των "Δικογραφιών", γιά την έρευνα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος, Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου ε.τ Χαράλαμπου Βουρλιώτη, έδωσε η "Δίκη στο Open".

https://dikografies.blogspot.com/2021/11/blog-post_71.html

Στο στόχαστρο Βουρλιώτη το ελληνικό κρυπτονόμισμα


Στο στόχαστρο του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος (γνωστό ως ξέπλυμα), μπήκε η υπόθεση του Hellenic Coin HNC, της ελληνικής εκδοχής των κρυπτονομισμάτων, μετά το θρίλερ, που ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες, με την 48ωρη εξαφάνιση του έλληνα επιχειρηματία, που φέρεται ως ιδρυτής του, ενώ είναι παράλληλα και αθλητικός παράγοντας και συγκεκριμένα ιδιοκτήτης ομάδας Μπάσκετ.
Ο επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος προίσταται της Αρχής Ξεπλύματος, διενεργεί έρευνα, για το ενδεχόμενο διάπραξης απάτης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σχετικά με την υπόθεση του επιχειρηματία Β.Τ, ο οποίος παρέμενε άφαντος για δύο ημέρες, ενώ η τιμή του κρυπτονομίσματος του εμφάνισε άγρια πτώση, από τα 1,4 ευρω, στα 0,62.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο κ. Βουρλιώτης είχε ασχοληθεί και στο παρελθόν με το συγκεκριμένο επιχειρηματία, όταν ως ανώτατος αθλητικός εισαγγελέας, είχε παραγγείλει έρευνα σε βάρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, γιά το πως χορηγούσε πιστοποιητικά στις ομάδες, μεταξύ των οποίων και στη δική του.

Σύμφωνα με το gazetta.gr

Κάπου μέσα στον «ωκεανό» των crypto, ανάμεσα στους «γίγαντες» bitcoin και ether, αλλά και στα μικρότερα Shiba Inu και dogecoin, υπάρχει και ένας ελληνικός εκπρόσωπος, το, όχι και τόσο γνωστό, Hellenic Coin. Το HNC Coin, μάλιστα, γνωρίζει «άγριες» μεταβολές στην τιμή του τα τελευταία 24ωρα, εν μέσω μιας γενικής τάσης ανόδου στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με τεράστια κέρδη να καταγράφονται για τα σημαντικότερα από αυτά. Tι συμβαίνει με το ελληνικό crypto;

Τι είναι το Hellenic Coin και γιατί «κατρακυλά» η τιμή του;

Το HNC Coin, όπως είναι το σύμβολο του, ιδρύθηκε το 2015 ως fork, δηλαδή αντιγραφή κώδικα, του Litecoin και κατόπιν τούτου hard fork τον Ιούλιο του 2021 του Dash Coin, με στόχο τη «μεγιστοποίηση της ασφάλειας και της ταχύτητας των συναλλαγών». Μάλιστα, λίγο πριν τις ημέρες της ανακοινωμένης μετάβασης του στο δίκτυο του Dash, στις 14 Ιουνίου, γνώρισε το ιστορικό υψηλό του στα 4,84 δολάρια. Ωστόσο, η πορεία του έκτοτε, δεν υπήρξε αντίστοιχα «ρόδινη». Σήμερα, το crypto διαπραγματεύεται στα 0,87 δολάρια, έχοντας χάσει τον τελευταίο μήνα άνω του 50% της αξίας του, από τα 1,94 δολάρια στις 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το CoinGecko. Ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες και συγκεκριμένα την Τρίτη το νόμισμα έκανε μια «βουτιά» έως και στα 0,89 δολάρια, από περί τα 1,23 δολάρια στα οποία είχε σταθεροποιηθεί έως την Δευτέρα, ενώ την Τετάρτη συνεχίζει την πτώση του.

Δείτε την εκπομπή: