Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

θα εμφανιστεί ο Στάθης Παναγιωτόπουλος στη δίκη του, στις 9 Φεβρουαρίου, στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης?


Στις 9 Φεβρουαρίου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αναμένεται να δικαστεί ο πρώην συμπαρουσιαστής των "Ράδιο - Αρβύλα" Στάθης Παναγιωτόπουλος, με την κατηγορία της παράνομης διοχέτευσης – διακίνησης μέσω διαδικτύου ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, που αφορούν την ερωτική ζωή.
Η υπόθεση αφορά την πρώτη μήνυση, που είχε υποβληθεί εναντίον του πρώην τηλε - Αρβύλα, από 30χρονη πρώην σύντροφο του και  είχε κατατεθεί  από το 2019, ωστόσο λόγω της πανδημίας το δικαστήριο λάμβανε συνεχώς αναβολές.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής έγινε από τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη και πήρε διαστάσεις χιονοστιβάδας, καθώς τρεις ακόμη γυναίκες μήνυσαν τον παρουσιαστή, γιά τη δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο των προσωπικών τους στιγμών μαζί του.
Εναντίον του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, συνελήφθη, κρατήθηκε και τελικά μετά την απολογία του στον ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και περιοριστικούς όρους.
Το γεγονός ότι, έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις εναντίον του παρουσιαστή, γιά περιστατικά παρόμοια με αυτό, γιά το οποίο πρόκειται να δικαστεί στις 9 Φεβρουαρίου, κατηγορούμενος σε βαθμό πλημμελήματος, ενισχύει το ενδεχόμενο να αναβληθεί η δίκη του Στάθη Παναγιωτόπουλου, καθώς το δικαστήριο θα κρίνει ότι, είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση και να την παραπέμψει με κακουργηματικής μορφής αδικήματα σε δικαστήριο κακουργημάτων.
Σε κάθε περίπτωση, παραμένει μεγάλο ερώτημα, εάν ο Στάθης Παναγιωτόπουλος θα προσέλθει στο δικαστήριο, ή θα επιλέξει να εκπροσωπηθεί από το συνήγορο του, για να αποφύγει τις κάμερες?
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, «για να καταστεί κακουργηματική η πράξη, γιά την οποία δικάζεται στις 9 Φεβρουαρίου ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, θα πρέπει να υπάρχει και οικονομική εκμετάλλευση με έσοδα άνω των 120.000 ευρώ».