Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Βγαίνουν τα... μυστικά του Ακη Τσοχατζόπουλου στο Πρωτοδικείο Πειραιά


Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά άνοιξε σήμερα η πρώτη διαθήκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες δύο.
Η δημοσίευση της διαθήκης του πρώην υπουργού έγινε στο δικαστήριο του Πειραιά, επειδή ήταν κατατεθειμένη σε συμβολαιογράφο της πόλης.
Το περιεχόμενο της διαθήκης του πρώην υπουργού, που έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε μήνες, αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, επειδή τα εν Ελλάδι περιουσιακά του στοιχεία έχουν κατασχεθεί και δημευτεί από το ελληνικό δημόσιο, μετά την αμετάκλητη καταδίκη του, γιά την υπόθεση των υποβρυχίων.
Δεν αποκλείεται ωστόσο, ο πρώην υπουργός να διέθετε και άλλα περιουσιακά στοιχεία, σε τραπεζικές θυρίδες του εξωτερικού ή σε φορολογικούς παραδείσους.
Οι διαθήκες του Ακη Τσοχατζόπουλου αναμένονται με ενδιαφέρον, όχι μόνον από τα συγγενικά του πρόσωπα, αλλά και από το ελληνικό δημόσιο, καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το κράτος το δικαίωμα να διεκδικήσει περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού, εφόσον δεν έχουν ικανοποιηθεί οι απαιτήσεις του με τα ήδη δημευθέντα.
Εάν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία του Ακη Τσοχατζόπουλου στις διαθήκες του, οι κληρονόμοι του έχουν το δικαίωμα να αποδεχτούν την κληρονομιά ή να την αποποιηθούν, καθώς είναι γνωστό ότι, τα χρέη τους βαρύνουν.