Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Προβληματίζει την ΕΠΟ η επιλογή της νέας Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης

Προβληματισμός επικρατεί στη νεοεκλεγείσα διοίκηση της ΕΠΟ, που μεταξύ άλλων... πονοκεφάλων, πρέπει να επιλέξει και τα νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της Ομοσπονδίας, καθώς η θητεία των προηγούμενων μελών της Επιτροπής έληξε στις 22 Ιουλίου, μαζί με την απελθούσα διοίκηση Μπαλτάκου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, δεν αποκλείεται να επανεπιλεγεί ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της Ομοσπονδίας η επίτιμη Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη, η οποία ηγείτο της Επιτροπής μέχρι πρότινος, καθώς δεν υπάρχει κώλυμα επανεκλογιμότητας της.

Κατά τις ίδιες πηγές όμως, έντονο ενδιαφέρον για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής έχει ένας ακόμη πρώην λειτουργός της Δικαιοσύνης, που αποτελεί βαρύ όνομα στο χώρο της  και μάλιστα με "περγαμηνές" στον τομέα της έρευνας και της δίωξης.

Βάσει του Κανονισμού της ΕΠΟ, ο Πρόεδρος της, Μάκης Γκαγκάτσης έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να ορίσει τον/την Πρόεδρο και τον/την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της Ομοσπονδίας, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη θα προτείνονται από τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.