Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Χαλκιδική: Βαριά ερωτηματικά για την υπόθεση - Γιατί δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, για το θάνατο του 19χρονου

Στο στόχαστρο της Εισαγγελικής έρευνας, που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγείρου Χαλκιδικής, για το φρικτό δυστύχημα σε Λούνα Πάρκ στο Πευκοχώρι, με θύμα 19χρονο, μπήκε και η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Αλεξάκου, η οποία διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση σε βάρος και της Δημάρχου της περιοχής, καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου από το δήμο, που ήταν αρμόδιος για τον έλεγχο στο Λούνα Πάρκ, ή για την επιβολή κυρώσεων, καθώς λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Στο μεταξύ, βαριά ερωτηματικά έχει προκαλέσει η στάση της Εισαγγελίας Πολυγείρου, που άφησε ελεύθερους τον ιδιοκτήτη του φονικού Λούνα Πάρκ, καθώς και το χειριστή του παιχνιδιού, που έγινε "λαιμητόμος", για το 19χρονο παιδί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εισαγγελέας κ. Αλεξάκου η οποία χειρίζεται την υπόθεση, δεν έχει ασκήσει ακόμη ποινικές διώξεις σε κανέναν εκ των εμπλεκομένων, γι΄αυτό και δεν έχουν γίνει συλλήψεις. 

Η εισαγγελέας προς το παρόν διερευνά το περιστατικό, προκειμένου στη συνέχεια να καταλήξει στο εάν τα αδικήματα, που διεπράχθησαν είναι κακουργήματα ή πλημμελήματα, καθώς και στην άσκηση διώξεων σε βάρος όσων κριθούν κατηγορούμενοι.