Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό?




Στο πεδίο της τοξικότητας του ποδοσφαίρου, τα έχουμε δει όλα.

Πάντα όμως, κάτι θα μας εκπλήσσει...

Ετσι και τώρα, με το δίδυμο των διεθνών διαιτητών Τάσο Σιδηρόπουλου και Μιχάλη Κουκουλάκη, που ενώ ελέγχονται από τον εισαγγελέα και μάλιστα από το 2022, για την υπόθεση του ταμείου της άτυπης επιτροπής διαιτησίας της Super League, ορίστηκαν, ο μεν πρώτος διαιτητής αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα AKTOR, στο ΟΑΚΑ, για την πρεμιέρα της Super League και ο δεύτερος   παρατηρητής διαιτησίας, που όρισε η ΚΕΔ.

Ο κ. Κουκουλάκης, μάλιστα  είχε παραδεχτεί δημόσια, στην τηλεοπτική "Δίκη" του Κυριάκου Θωμαίδη ότι, στον προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό, είχαν μπει όλα τα χρήματα των διαιτητών, για το άτυπο ταμείο, ενώ παράλληλα ο κ. Σιδηρόπουλος, όταν φιλοξενήθηκε στην ίδια εκπομπή, είχε αναφερθεί στην ύπαρξη μιας διαδικασίας συνδιαχείρισης εκ μέρους του, για τις δωρεές της επιτροπής.

Με σεβασμό στο τεκμήριο αθωώτητας, κανένας δεν ισχυρίζεται ότι, είναι ένοχοι οι δύο διαιτητές , για κάτι που ακόμη διερευνά η Δικαιοσύνη.

Το ερώτημα όμως, που ανακύπτει από την απρόσμενη αυτή εξέλιξη είναι το πως  είναι δυνατόν, ενώ και οι δύο ελέγχονται ποινικά για την υπόθεση του Ταμείου των Διαιτητών, να οριστούν στον ίδιο αγώνα, ο Κουκουλάκης ελεγκτής και ο Σιδηρόπουλος ελεγχόμενος?

Με δύο λόγια: Ο,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό?