Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

"Χωματερή" και αποχωρητήρια - εστία μόλυνσης στο Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας!..





Στις φωτό, εικόνες αθλιότητας από τους δρόμους της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, μία ημέρα πριν από την εξέγερση των μαθητών και φοιτητών, που ανέτρεψαν το αυταρχικό της καθεστώς της Hasina.

Εκατοντάδες χιλάδες μαθητές, φοιτητές και εθελοντές που διαχειρίζονται τους δρόμους της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές μετά την ξαφνική κατάρρευση του καθεστώτος Hasina, με το σύνθημα καθαρίζουν και ξαναβάφουν τους δρόμους της Ντάκα με το σύνθημα: «Θέλουμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας".

Την ίδια ώρα, σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής, στο Μαύρο Λιθάρι της Σαρωνίδας, εικόνες όπως οι παρακάτω, με  τουαλέτες , οι οποίες έχουν μετατραπεί σε χωματερές, προκαλούν  αποτροπιασμό και  αηδία, καθώς αποτελούν εστία μόλυνσης, γιά την οποία ουδείς ενοχλείται.

Οι εικόνες... χωματερής δίπλα από τους λουόμενους, προκαλούν επίσης οργή  και σφοδρή αγανάκρηση, όχι μόνον για τη Δημοτική Αρχή, αλλά κυρίως γιά την Κυβέρνηση, που μέσω του Υπουργείου Οικονονικών, προσπαθεί δώσει τις παραλίες της Αττικής σε ιδιώτες, αντί να φροντίσει για την υγιεινή, την ασφάλεια και την αισθητική τους.






Η πανέμορφη παραλία του Μαύρου Λιθαρίου, σήμερα στις 9 το πρωί, πριν καταφτάσουν οι λουόμενοι, οι οποίοι, προφανώς, ουδόλως ενοχλούνται από τα  βουνά από σκουπίδια, που στιβάζονται δίπλα τους .


Ερωτηματικά προκαλεί το πως ανέχονται αυτή τη φρικτή εικόνα και δυσωδία οι ιδιοκτήτες γνωστού ξενοδοχείου, που λειτουργεί στην παραλία, ενώ δεν ενοχλούνται ούτε και οι επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών), οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται στο ίδιο σημείο?