Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Μετά την κατακραυγή, για την υπόθεση του φονικού Λούνα Πάρκ, σε εισαγγελέα εφετών έρευνα!



Μετά από την δημόσια κατακραυγή και τα αναπάντητα ερωτηματικά, για το χειρισμό της υπόθεσης από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγείρου κ. Αλεξάκου, που άφησε ελεύθερους χωρίς περιορισμό, τον ιδιοκτήτη του Λουνα Πάρκ Πευκοχωρίου Χαλκιδικής και το χειριστή του φονικού παιχνιδιού, για το φριχτό δυστύχημα με θύμα το 19χρονο, η έρευνα αναβαθμίστηκε.

Οπως έγινε γνωστό στην υπόθεση θα προίσταται ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός και συγκεκριμένα ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα έχει το κύριο βάρος της διερεύνησης της υπόθεσης, που από την αρχή παρουσίασε πολλές "σκιές"!

Μάλιστα δικαστικές πηγές είχαν απορήσει, γιά τον αρχικό χειρισμό της υπόθεσης από την εισαγγελέα Πολυγείρου, η οποία δεν άσκησε ποινική δίωξη ενατίον του ιδιοκτήτη του Λούνα Πάρκ και εναντίον του χειριστή του φονικού μηχανήματος, αλλά μετά την προσαγωγή και των δύο στο γραφείο της, τους άφησε ελεύθερους, παραγγέλοντας μόνον τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, την οποία μάλιστα ανέθεσε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, σαν να επρόκειτο για τροχαίο ατύχημα!

Σύμφωνα με έμπειρους εισαγγελικούς λειτουργούς, η εισαγγελέας θα μπορούσε εξ αρχής, να έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, είτε για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, είτε για θανατηφόρα έκθεση, σε βάρος του ιδιοκτήτη και του χειριστή, να παραπέμψει άμεσα την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή και να βγουν τάχιστα εντάλματα σύλληψης τους.

Στη συνέχεια ο ανακριτής θα μπορούσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενεργοποιώντας τους διωκτικούς μηχανισμούς, να συλλέξει το υλικό της υπόθεσης, για να στοιχειοθετήσει το κατηγορητήριο.

Χρειάστηκε να ψάξει την υπόθεση ο ίδιος ο πατέρας του 19χρονου, που μόνος του και χωρίς να έχει στη διάθεση του τον κρατικό μηχανισμό, κατέφερε να συγκεντρώσει  συγκλονιστικά στοιχεία, που εκθέτουν όχι, μόνον τον ιδιοκτήτη του Λούνα Παρκ του τρόμου και τον 21χρονο χειροστή του μηχανήματος, αλλά και τοπικούς φορείς!

Υπό το βάρος των στοιχείων, που συγκέντρωσε ο πατέρας του παιδιού, η έρευνα αναβαθμίστηκε, ενω κινείται πλέον προς τρεις κατευθύνσεις:

- Tις ευθύνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

- Τις ευθύνες της δημάρχου Κασσάνδρας Αναστασίας Χαλκιά και άλλων τοπικών παραγόντων

- Και τις ευθύνες των μηχανικών και άλλων κρατικών φορέων.
 
Παρεπιπτόντως, την υπεράσπιση του ιδιοκτήτη του Λούνα Παρκ ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.