Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ο εισαγγελέας βρήκε το κουράγιο, να καλέσει το ΕΚΑΒ, πριν πατήσει τη σκανδάλη!


Με λίγα λόγια, που πνίγηκαν σε δάκρυα οδύνης, αποχαιρέτισαν, στις 4.30 το απόγευμα, στο νεκροταφείο Χαλανδρίου,  τον αντιεισαγγελέα ΑΠ Αντώνη Λιόγα, η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του, καθώς και πλήθος του δικαστικού, νομικού και δικηγορικού κόσμου, όπως και εκπρόσωποι της  πανεπιστημιακής κοινότητας.
"Παγωμένοι" οι συνάδελφοι του, που κατέκλυσαν τον εσωτερικό χώρο και το προαύλιο  της εκκλησίας στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι, 24 ώρες πριν, ο εισαγγελέας έδινε τραγικό τέλος στη ζωή του, κόβοντας το νήμα της με ένα πιστόλι, που του είχε χορηγηθεί νόμιμα, για την αυτοπροστασία του.
Το σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες, τον οδήγησε σε αδιέξοδο και τον έκανε να επιλέξει την αυτοκτονία!
Πολλοί μίλησαν για γενναιότητα του εισαγγελέα, αφού βρήκε το θάρρος, όπως ακούστηκε, να καλέσει ο ίδιος το ΕΚΑΒ, λίγο πριν πατήσει τη σκανδάλη.
Συνταρακτικές οι λεπτομέρειες, για το τελευταίο του ταξίδι, που φαίνεται ότι, το επέλεξε και το σχεδίαζε, καθώς ζήτησε να βγει με δική του ευθύνη από το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλευόταν μέχρι την περασμένη Τρίτη.
Στο σημείωμα, που άφησε βρήκε το κουράγιο, να ευχαριστήσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ενώ εξηγούσε τους λόγους, που αποφάσισε να φύγει με αδυσώπητη αξιοπρέπεια.
Στο τελευταίο ταξίδι του αντιεισαγγελέα ΑΠ Αντώνη Λιόγα, δεν έλειψε σχεδόν κανένας από τους συναδέλφους του, καθώς ήταν πολύ αγαπητός.
Σημαντικά πρόσωπα της Δικαιοσύνης, που κάθισαν στη θέση του προέδρου και του εισαγγελέα ΑΠ στο παρελθόν αλλά και σήμερα και πάρα πολλοί δικαστές και εισαγγελείς της ανώτατης και ανώτερης βαθμίδα της Δικαιοσύνης, έδωσαν το παρόν.
Δεν έλειψε ούτε  ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χρήστος Καλογήρου.
Τραγικές φιγούρες η σύζυγός και ο γιός του εισαγγελέα.