Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Νέα μήνυση από τη χήρα Φύτρου, που υποστηρίζει ότι, το Μάτι θα είχε σωθεί, εάν...


Αυστηρότερη ποινική μεταχείριση, για τους υπαίτιους της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ζητάει η Βαρβάρα Βουκάκη – Φύτρου, η οποία έχασε στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον σύζυγό και τα δυο της παιδιά.
Με νέα μήνυση, που κατέθεσε στον Αρειο Πάγο ο συνήγορος της Βασίλης Καπερνάρος στρέφεται κατά του σημερινού αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλειου Ματθαιόπουλου, του διοικητή υπηρεσίας εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Πορτοζούδη, του διοικητή εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. Χαράλαμπου Συρογιάννη, του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου αλλά και της πρώην Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.
Η χήρα Φύτρου υποστηρίζει ότι, εάν τα αρμόδια όργανα είχαν επιτελέσει το καθήκον τους, ο θάνατος των μελών της οικογένειάς της αλλά και άλλων ανθρώπων θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.
Ειδικότερα, η κυρία Φύτρου καταγγέλλει τους μηνυόμενους ότι, ενω ζήτησε συγκεκριμένα έγγραφα (στην προσπάθεια της να συλλέξει και η ίδια αποδεικτικά στοιχεία), αρνήθηκαν «παράνομα και αυθαίρετα» να της τα χορηγήσουν «προσβάλλοντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας παραβιάζοντας το καθήκον που τους έχει ορίσει η πολιτεία» και διαπράττοντας «ποινικώς κολάσιμες πράξεις».
Μάλιστα αναφέρει ότι  «επιχείρησαν δια της αρνήσεως τους να αποτρέψουν την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας για να καλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες».
Μεταξύ των υπηρεσιών που η κυρία Φύτρου καταγγέλλει ότι δεν της χορήγησαν στοιχεία είναι η Περιφέρεια Αττικής, η πρώην Γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και η ΕΛ.ΑΣ.
Στη μήνυση της διερωτάται, για ποιον λόγο έμειναν αδρανή δυο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «και καρφωμένα επί του εδάφους καθ´όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς αφού με τις ίδιες καιρικές συνθήκες επιχειρούσαν άλλα τρία στην Κινέττα», ζητώντας παράλληλα να της χορηγηθούν αντίγραφα που εξήγουν τους λόγους καθήλωσης ή έλλειψης των ελικοπτέρων, όπως επίσης και αντίγραφα της επικοινωνίας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι καθήλωσης των δυο ελικοπτέρων στο Ελ. Βενιζέλος.
Υποστηρίζει επίσης ότι, εαν είχαν απογειωθεί και τα πέντε ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. με τηλεβόα (να ενημερώνουν δηλαδή τον κόσμο να απομακρυνθεί) σήμερα η οικογένειά της θα ήταν ζωντανή.
«Η εγκληματική αυτή παράλειψη του διοικητή των εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. είχε ως τραγικό αποτέλεσμα «την καταστροφή της οικογένειάς μου», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: » Γνώριζε ο ανωτέρω διοικητής ότι η μη απογείωση των ελικοπτέρων θα οδηγούσε στον θάνατο των συνανθρώπων μας».