Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Αυγενάκης: "Οχι στα τηλεοπτικά δικαιώματα ως κύριο έσοδο των ομάδων"

Δυναμική παρουσία έκανε στο συνέδριο του ΙΔΕΑΔ, με θέμα την διαφθορά στον Αθλητισμό, ο υφυπουργός Αθλητισμού  Λευτέρης Αυγενάκης, όπου εξέθεσε το πως θα νοικοκυρέψει το "τοπίο" στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο, σε σχέση με τα στημένα, το ντόπινγκ και τη βία.
Η τοποθέτηση του όμως στη μοναδική ερώτηση, που δέχτηκε από τη Μαίρη Μπενέα και τις "Δικογραφίες", ήταν πραγματικά έκπληξη.
- Κύριε υπουργέ αναφερθήκατε μεταξύ άλλων στα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία έχουν καταλήξει να είναι το κυριότερο, αν όχι το μοναδικό έσοδο των ομάδων. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι, ιδιοκτήτης μεγάλης ΠΑΕ απέκτησε τη Nova, η οποία διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων. Κάτι αντίστοιχο έγινε πριν απο χρόνια στη Βρεττανία με τον Μέρντοχ  και κατέληξε σε φιάσκο, καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν επέτρεψε ο Μέρντοχ να κάθεται και από τις δύο πλευρές του τραπεζιού. Ποιά είναι η γνώμη σας γι αυτό, που συμβαίνει τωρα με τη Nova και το συγκεκριμένο επιχειρηματία?
Αυγενάκης: Κατ' αρχήν είναι θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Εκείνη θα το λύσει. Το θεμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων θα λυθεί, όταν θα πάψει να είναι το μοναδικό έσοδο. Η γνώμη μου είναι ότι,  σαφώς και δεν πρέπει να γίνεται αυτό.  Δεν ειναι σωστό. Εμείς θα δωσουμε κίνητρα για όλα τα αθλήματα και τους αθλητές.
Και τα απαρίθμησε...