Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Μετά τη Novartis και η υπόθεση του χρυσού καταλήγει σε φιάσκο


Eκτός από τη Novartis μία ακόμη υπόθεση, που είχε αναγορευτεί σε επιτυχία των διωκτικών Αρχών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει σε φιάσκο.
Η πολυδιαφησμισμένη πριν απο 11 μηνες υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού, με κατηγορούμενους τον τηλε-ενεχυροδανειστή Ριχάρδο Μυλωνά και 62 ακόμη άτομα, οδεύει προς απαλλαγή του συνόλου των κατηγορουμένων, καθώς αυτό εισηγείται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών  Ιωάννης Πιέρρος προς το δικαστικό συμβούλιο.
Ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε μιλήσει τότε για την εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας, που τελικά αποδεικνύεται... “μαιμού” επιτυχά, καθώς ο εισαγγελέας Πρωτοδικών  Ιωάννης Πιέρρος ζήτησε από το συμβούλιο πλημμελειοδικών την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, για τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα) και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας, δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνει με έγγραφο της και η ΑΑΔΕ.
Το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει στο... θάνατο και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθως και το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις απολογίες τους είχαν προφυλακιστεί επτά από τους συλληφθέντες οι οποίοι παρέμειναν λίγες μέρες μέσα στη φυλακή αφού οι συνήγοροί τους κατέθεσαν ενστάσεις επικαλούμενοι την τελωνειακή νομοθεσία.
Την τελική απόφαση περι απαλλαγής ή όχι των κατηγορουμένων θα την πάρει το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.