Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Στο... "μικρόβιο" των αναβολών "κόλλησε" η δίκη, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΠΟ

Το... μικρόβιο των αναβολών προσέβαλλε και τη δίκη,  για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας, την διετία 2004-06, στην οποία είναι κατηγορούμενα πέντε πρώην μέλη της παλιάς ΕΠΟ.
Το  Ε' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέβαλλε τη δίκη,  για τις 4/3/2020, μετά από κωλύματα, που επικαλέστηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.
Είναι η δεύτερη αναβολή που δίνεται στην υπόθεση ενώ έχουν μεσολαβήσει και δύο διακοπές.
Κατηγορούμενοι είναι οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης και Γιώργος Γκιρτζίκης, τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της α μέλη της τότε διοίκησης της ΕΠΟ κατηγορούνται για «απιστία από κοινού εκ της οποίας η ζημιά υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ και ήδη 30.000 ευρώ» καθώς με τις ενέργειές τους φέρονται να προκάλεσαν ζημία στην περιουσία της Ομοσπονδίας.
Το αίτημα της αναβολής κατατέθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου, Γιώργου Κόγια, που παρουσίασε έγγραφο ότι, νοσηλεύεται σε κλινική με άλγος και πυρετό, χωρίς διάγνωση για την ασθένεια, που αντιμετωπίζει, όπως παρατήρησε το δικαστήριο, αλλά όπως ζήτησε ο συνήγορος του «θέλει να είναι εδώ ο ίδιος για να υπερασπιστεί καλύτερα τον εαυτό του» .
Επίσης, κώλυμα προέβαλαν ο Αλέξης Κούγιας (εκπροσωπεί τους Βασίλη Γκαγκάτση, Γιάννη Οικονομίδη, Γιώργο Σιντόρη), που επικαλέστηκε ότι έχει αγόρευση σε άλλη δίκη και ο Ιωάννης Ηρειώτης (νομικός του Πασχάλη Παπαδόπουλου).
Από τον εισαγγελέα έδρας προτάθηκε διακοπή για τις 23/11 αλλά ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε κώλυμα καθώς όπως είπε, έχει άλλο δικαστήριο και συγκεκριμένα μήνυση κατά του Δημήτρη Μελισσανίδη σε β' βαθμό στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών από τον Γιάννη Κουρτάκη, ενώ κώλυμα δήλωσε και ο Ιωάννης Ηρειώτης (απολογία κατηγορουμένου στην υπόθεση Noor 1). «Δεν έχουμε αδικήματα που παραγράφονται, ούτε κατηγορούμενους που θα διαφύγουν στο εξωτερικό. Η υπόθεση είναι διαδικαστικού χαρακτήρα» παρατήρησε ο Αλέξης Κούγιας. Γιάννης Οικονομίδης, Γιώργος Σιντόρης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Σωκράτης Παπαδόπουλος και οι Πασχάλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κόγιας.