Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Με νομικές μεθόδοθους προσπαθούν να αποφύγουν τα self tests , γονείς και μαθητές!

Μιά ανάσα πριν ανοίξουν τα σχολεία, την ερχόμενη  Δευτέρα, γονείς και μαθητές αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα των self tests, που θα γίνονται δύο φορές κάθε εβδομάδα  και από καθηγητές.

Στη Μαγνησία μάλιστα, οι γονείς "οχυρώνονται" και διά της νομικής οδού, καθώς κατέφυγαν σε δικηγόρους, προκειμένου, να καταφέρουν, να εξαιρεθούν τα παιδιά τους από τα self testς.

Για το μείζον αυτό ζήτημα,  που εξελίσσεται στα.. μουγκά, ο Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας τόνισε:

«Η υποχρεωτικότητα των ιατρικών πράξεων έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Χάγης μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έκτοτε έχουν προκύψει άπειρες νομοθεσίες που ενισχύουν αυτή την απόφαση. Επαναλαμβάνω αυτή είναι μια ιατρική πράξη. Είναι ανήθικο και δεν μπορεί κανένας να μας υποχρεώσει.

Ωστόσο το κυριότερο δεν είναι η υποχρεωτικότητα, αλλά το ψευδές αρνητικό αποτέλεσμα των τεστ, αφού κανένας δεν μπορεί να βεβαιώσει αν το τεστ γίνεται σωστά. Αυτό σημαίνει ότι το ψευδές αρνητικό αποτέλεσμα, δημιουργεί εφησυχασμό και έλλειψη προστασίας από τους ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι προστατευμένοι λόγω του αυτοελέγχου».Γενικά και επαγγελματικά λύκεια δέχονται τηλέφωνα από γονείς που δηλώνουν την αντίθεσή τους, να υποβληθεί το παιδί τους σε τεστ για τον κορωνοϊό και αναζητούν απαντήσεις, πώς μπορούν να εξαιρεθούν από τη διαδικασία. Τηλεφωνήματα γονέων –αρνητών των τεστ δεχόταν χθες ακόμη και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Υπήρχε μάλιστα και αίτημα γονέα να ενημερωθεί για τις υπολειπόμενες απουσίες που δικαιούται το παιδί του, προκειμένου να μην το στείλει καθόλου στο σχολείο!