Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Μουσική κορωνοδιαμαρτυρία στο Σκοπευτήριο Καισαριανής


Με  μουσική απάντησαν εκατοντάδες φοιτητές, στις αλλοπρόσαλλες παλινωδίες της ανερμάτιστης Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που αλλάζει γνώμη, για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, κάθε λίγες ώρες.
Στον εμβληματικό χώρο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, διοργάνωσαν Μουσική Διαμαρτυρία, ζητώντας  να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Ταυτόχρονα, κατήγγειλαν μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση τους, πως «η κυβέρνηση αντί να κάνει πράξη τα δίκαια αιτήματά μας και να ανοίξει τις σχολές μας, επέλεξε όχι μόνο να μας κρατήσει μακριά από αυτές αλλά να ψηφίσει νέο νόμο που φέρνει μηχανισμούς καταστολής και νέα εμπόδια στις σπουδές μας».


Αρωγός τους, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, που στο διεκδικητικό του πλαίσιο έχει εντάξει το αίτημα, να ανοίξουν τα Ανώτατα Εκπευδευτικά Ιδρύματα, καθώς και οι άλλες καλλιτεχνικές σχολές.
Στην ανακοίνωση τους, αναφέρονται στον ένα χρόνο με κλειστούς τους χώρους πολιτισμού, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν στήριξε τους εργαζόμενους του κλάδου, δεν πήρε κανένα μέτρο για να επαναλειτουργήσουν οι χώροι αυτοί, αλλά την ίδια στιγμή πέρασε νόμο για την λογοκρισία στην τέχνη, εφαρμόζοντας τον τρομονόμο της ΕΕ».
«Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού, τους καλλιτέχνες και τραγουδάμε για το δίκιο μας», καταλήγει η ανακοίνωση.