Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Σκούρα τα πράγματα...


Γιά τους πυροβολισμούς, με καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, στο Διόνυσο, τη νύχτα τ
ης 16ης Απριλίου, καθώς επίσης και γιά τη συμπλοκή με αστυνομικούς της Ομάδας Δίας, στην Εκάλη τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, αλλά και γιά  πιθανή συμμετοχή τους σε σχεδιασμό δολοφονίας του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, έχουν προσαχθεί, στη ΓΑΔΑ, μαζί με τον παρουσιαστή, δύο άτομα ελληνικής καταγωγής.

Ο Κώστας Βαξεβάνης είχε καταθέσει στο τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, τη νύχτα της Δευτέρας 26 Απριλίου, όπου επιβεβαίωσε ενόρκως ότι, στις 6 Απριλίου (τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία Γ. Καραϊβάζ) κάποιο πρόσωπο τον είχε ενημερώσει, παρουσία του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη, ότι ο Φουρθιώτης αναζητούσε στο χώρο της νύχτας εκτελεστές, για να πυροβολήσουν το σπίτι του προκειμένου να δικαιολογήσει την αφαίρεση της αστυνομικής του φρουράς και επίσης και να «χτυπήσουν» δύο δημοσιογράφους εκ των οποίων ο ένας ο Κ. Βαξεβάνης.

Για τις παραπάνω πληροφορίες, είχε ενημερωθεί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία είχε δώσει εντολή για διενέργεια προακαταρκτικής εξέτασης.