Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Ενας από τους δύο, ή και οι δύο;

Βουρλιώτης ή Γεράκης; Η και οι δύο;

Δύο πολύ "δυνατά" ονόματα από το χώρο της Δικαιοσύνης, οι αντεισαγγελείς Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Γιώργος Γεράκης, ακούγονται γιά τη θέση του Προέδρου της Αρχής γιά την Καταπολέμηση των Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα (ή Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος, που "χηρεύει" στις 30 Ιουνίου, λόγω αποχώρησης της σημερινής Προέδρου της, αντεισαγγελέα ΑΠ Αννας Ζαϊρη, η οποία συνταξιοδοτείται.

Οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί, αποχωρούν επίσης, στις 30 Ιουνίου, λόγω συνταξιοδότησης, από την ενεργό δράση της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου..

Η τροπολογία, ωστόσο, που πέρασε πρόσφατα το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία προβλέπει ότι, «Πρόεδρος της Αρχής θα μπορεί να οριστεί και αφυπηρετήσας, «εισαγγελικός λειτουργός επί τιμή», άνοιξε  το δρόμο, για να αναλάβει την Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, παρά την αποχώρηση του από την υπηρεσία.
Επικρατέστερη φέρεται η εκδοχή, να επιλεγεί Πρόεδρος της Αρχής ο αντεισαγγελέας ΑΠ Χαράλαμπο Βουρλιώτη, που είναι αρχαιότερος και αναπληρωτής ο αντεισαγγελέας ΑΠ Γιώργος Γεράκης.
Ιδωμεν...