Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Φουρθιώτης: Χριστός Ανέστη στον ανακριτή...

Αρνείται τις κατηγορίες ο Μένιος Φουρθιώτης και παραμένει κρατούμενος, μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, που θα απολογηθεί στον ανακριτή, μαζί με άλλα τρία άτομα, που κατηγορούνται, γιά τις βολές με Καλάσνικοφ στο σπίτι του στον Διόνυσο, καθώς επίσης και για τη συμπλοκή με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία.



Ο τηλεπαρουσιαστής ερευνάται επίσης, για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, περί συμβολαίου θανάτου εναντίον του.

Συντριπτικά τα στοιχεία της δικογραφίας, καθώς από τον "υπερκοριό" της "ΕΛΑΣ", προέκυψε «σύνδεση» του Μένιου Φουρθιώτη, με τους δύο εκ των συγκατηγορουμένων του, ηλικίας 43 και 48 ετών, οι οποίοι φέρονται να πραγματοποίησαν δύο επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο.





Οι αστυνομικοί εκτιμούν, με βάση τις αναλύσεις από την άρση του απορρήτου, ότι η επίθεση που έγινε με Καλάσνικοφ στο σπίτι του Φουρθιώτη, θα γινόταν μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου 2021.

Αλλά μπλόκαρε, επειδή στη 1.00 τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσπάθησαν να ελέγξουν τους δύο συγκατηγορούμενους του, στην οδό Θησέως στη Νέα Ερυθραία, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, καταφέρνοντας έτσι να διαφύγουν.

Η επίθεση έγινε στο σπίτι του παρουσιαστή, έγινε μία ημέρα μετά και μάλιστα με το ίδιο Καλάσνικοφ!

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Μένιος Φουρθιώτης τηλεφώνησε πέντε φορές στον 43χρονο συγκατηγορούμενο του, μέσα σε διάστημα μίας ώρα. Από τις 00.47 τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου μέχρι τη 1.54 τα ξημερώματα. Την ώρα δηλαδή που έγινε η συμπλοκή των δύο ποινικών με τους αστυνομικούς. Ο 43χρονος δεν του απαντούσε στο τηλέφωνο (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. λόγω του απρόοπτου ελέγχου από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και τότε ο γνωστός παρουσιαστής φέρεται να του έστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «Εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω». Το μήνυμα εστάλη στη 1.55, ένα λεπτό μετά την τελευταία αναπάντητη του παρουσιαστή προς τον 43χρονο.

Από το σάκο που άφησαν οι δράστες στο σημείο των πυροβολισμών, οι Αρχές ταυτοποίησαν τον έναν από τους δύο ποινικούς, συγκατηγορούμενο του παρουσιαστή. Μετά την ταυτοποίηση οι αστυνομικοί άρχισαν να τους παρακολουθούν.Στις 24 Απριλίου 2021 οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 48χρονο και τον 43χρονο να επιβιβάζονται σε αυτοκίνητο και να μεταβαίνουν στο στούντιο, όπου εργάζεται ο Μένιος Φουρθιώτης, στα Μελίσσια.
Στο στούντιο παρέμειναν για περίπου 30 λεπτά.
Στην απολογία του ο 48χρονος ισχυρίστηκε ότι, ήταν άνεργος και του είχε ζητήσει ο 43χρονος να συμμετέχει στη φύλαξη του Φουρθιώτη μαζί του.
Απαντώντας στις κατηγορίες ο 48χρονος φέρεται, να υποστήριξε ότι, για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης, ο οποίος δεν είχε καλή συνεννόηση με τα άτομα στα οποία είχε αναθέσει να κάνουν αυτές τις πράξεις.
Γιά την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού του στο σάκο, που βρέθηκε στο σημείο των πυροβολισμών, υποστήριξε ότι, είχε αφήσει ένα σάκο ορειβασίας στο κανάλι όπου εργάζεται ο παρουσιαστής.
Αρνήθηκε ότι, συμμετείχε στη ρήψη με Καλάσνικοφ στο σπίτι του Φουρθιώτη.
Γιά το όπλο που βρέθηκε στο συνεργείο του, ήταν όπλο κρότου με μοναδική του χρήση τον εκφοβισμό.
Ο 43χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι, με τον Φουρθιώτη δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις, αλλά δούλευε στον τηλεοπτικό σταθμό ως φύλακας και ότι, κάποιες φορές συνόδευε τον παρουσιαστή, στις μετακινήσεις από και προς το κανάλι.
Τις τελευταίες ημέρες πήγαινε στη συνοδεία του Φουρθιώτη από κοινού με τον 48χρονο σχεδόν καθημερινά, καθώς ο παρουσιαστής φοβόταν πρώην αστυνομικό της φύλαξής του, ο οποίος είχε αποπειραθεί να τον σκοτώσει.
Κατά τον 43χρονο, ο Φουρθιώτης φέρεται πως του είχε ζητήσει, να του βρει άλλα δύο άτομα για τη συνοδεία του, τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα, για να προβούν στις πράξεις για τις οποίες τώρα κατηγορείται ο ίδιος.
Επιπλέον ανέφερε ότι, στις16ης Απριλίου, που έπεσαν οι πυροβολισμοί, βρισκόταν μαζί με τον 48χρονο πέριξ της οικίας του Φουρθιώτη, για διαφορετικό όμως λόγο.
Στη δικογραφία της υπόθεσης σημειώνεται ότι, εκκρεμεί προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από την Εισαγγελία, για τη διερεύνηση των καταγγελιών του Κώστα Βαξεβάνη, περί συμβολαίου θανάτου του.
Ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή, ένα λάπτοπ, φορητοί ασύρματοι, τάμπλετ και άλλος ηλεκτρονικός εξοπλισμός, που κατασχέθηκαν στο σπίτι του Φουρθιώτη,εξετάζονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.