Κυριακή 25 Απριλίου 2021

"Φέρτε πίσω τα κλεμμένα"!


"Εάν επιστρέψουν τα κλεμμένα, θα "πέσουν" μαλάκα στο δικαστήριο"!
Αυτό διαμηνύουν δικαστικές πηγές, στους αγοραστές των κλοπιμαίων, που άρπαζε η σπείρα των 57, από αυτοκίνητα, πεζούς και σπίτια στην Αθήνα και τα διακινούσε, στη συνέχεια, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής e - shop, στο Ιντερνετ.
Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, έχουν στα χέρια τους την εφαρμογή με  τις φωτογραφίες των κλεμμένων, ενώ η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προσπαθεί, να ταυτοποιήσει τα στοιχεία των αγοραστών, προκειμένου να κινηθεί και εναντίον τους ποινική διαδικασία και να ασκηθούν ποινικές διώξεις, γιά αποδοχή προιόντων εγκλήματος.
Σε εξέλιξη οι άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου των συλληφθέντων, ενώ θα ζητηθούν στοιχεία από διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης, προκειμένου να αποκαλυφθεί σε όλη του την έκταση το δίκτυο διακίνησης των κλοπιμαίων.
Τα μέλη της σπείρας, που θεωρείται από τις πολυπληθέστερες εγκληματικές οργανώσεις, αποτελείτο από 57 άτομα, Αλγερινούς, Μαροκινούς, Σύρους, Τούρκους, Μπαγκλαντεσιανούς, Τούρκους, Σομαλούς και Αφγανούς.
Με διάταξη του εισαγγελέα, οι φωτογραφίες και τα στοιχεία τους, δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Διακόσιες πενήντα σελίδες αριθμεί το κατηγορητήριο με την παράνομη δράση της συμμορίας, για την οποία απολογήθηκαν στον ανακριτή κ. Καλαφάτη.
Αναμένεται συμπληρωματικό κατηγορητήριο, καθώς όσο προχωρεί η έρευνα του ανακριτή και των αστυνομικών, αποκαλύπτονται κι άλλες κλοπές, που είχε διαπράξει η σπείρα.
Εχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή τους σε 185 κλοπές (πορτοφολιών, τσαντών, από οχήματα, κ.λπ.) και 3 ληστείες, ενώ κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και έγγραφα, που ταυτοποιούνται σε περισσότερες από 90 περιπτώσεις κλοπών.
Για την εγκληματική τους δράση χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια ξενοδοχείο και διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας