Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Οι εμβολιασμένοι νοσούν και πεθαίνουν περισσότερο..

 Πηγή: Zougla.gr

Την ανάλυση, τις εκτιμήσεις και τα σχόλια που ακολουθούν πραγματοποιεί ο ιατρός καρδιολόγος Κωνσταντίνος Αρβανίτης. Μετά το πέρας της παρουσίασης των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων, ο Κωνσταντίνος Αρβανίτης εξηγεί διά ζώσης στη «Ζούγκλα» τα τελικά του συμπεράσματα.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης

Η ανάλυση του Δρ. Αρβανίτη έχει ως εξής:

Τα στοιχεία από Αγγλία, που έως τον προηγούμενο μήνα τα βρίσκαμε στο δελτίο του Public Health England (θα λέγαμε ότι είναι ο αγγλικός «ΕΟΔΥ»), που έβγαινε κάθε 2 βδομάδες, τώρα πια δεν περιέχονται εκεί.

Τον τελευταίο ενάμιση μήνα τα βρίσκουμε στο εβδομαδιαίο δελτίο του επίσης κρατικού UK Health Security Agency (θα λέγαμε ο βρετανικός «ΕΟΠΥΥ»).Αν και βγαίνει κάθε εβδομάδα, περιέχει ομαδοποιημένα τα στοιχεία των τεσσάρων τελευταίων εβδομάδων - και όχι κάθε εβδομάδας ξεχωριστά.

Έτσι, το δελτίο αριθ. 41 περιέχει ομαδοποιημένα τα στοιχεία των προηγούμενων τεσσάρων εβδομάδων του έτους και συγκεκριμένα των εβδομάδων 37-40, που αντιστοιχούν στο διάστημα από 13 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου.

Το δελτίο περιέχει πολύ σημαντικά αριθμητικά δεδομένα, που θα τα αναλύσουμε εδώ.

(Περιέχει επίσης απόψεις και συμβουλές που δεν θα ασχοληθούμε μαζί τους, γιατί έχουμε δικό μας εγκέφαλο, ο οποίος μπορεί να επεξεργαστεί τα ίδια τα δεδομένα και να βγάλει συμπεράσματα.)
______________________________________

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Τα δεδομένα είναι πιο αναλυτικά απ' ό,τι παλαιότερα. Εκεί που μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου μάς τα έδιναν κάπως χοντροκομμένα, σε δύο ηλικιακές κατηγορίες (τους άνω των 50 και τους κάτω των 50), τώρα μας τα δίνουν ταξινομημένα σε οκτώ ηλικιακές κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία είναι οι κάτω των 18 ετών. Δηλαδή, είναι μαζί παιδιά και έφηβοι, κάτι που είναι μάλλον προβληματικό, αλλά ελπίζουμε να διορθωθεί σε επόμενα δελτία.

Η δεύτερη κατηγορία είναι οι από 18 έως 29 ετών - και από εκεί και πάνω πάει ανά 10ετία, έως τα 80.

Οι άνω των 80 είναι πάλι όλοι μαζί, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα...
_____________________________________________

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ 1:  ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ

- Στην 1η στήλη είναι οι ηλικιακές ομάδες.
- Στη 2η στήλη είναι οι ανεμβολίαστοι. 
- Στην 3η και την 4η και την 5η στήλη είναι οι τρεις κατηγορίες εμβολιασμένων, όπως φαίνονται στους τίτλους των στηλών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή ο αριθμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων δεν είναι ίδιος, τα νούμερα ώς εδώ δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα. Γι' αυτό και μας δίνουν τις επόμενες δύο στήλες, που μας δείχνουν τις νοσήσεις για ΙΔΙΟ αριθμό (ανά 100.000 άτομα).

Οπότε οι συγκρίσεις μπορούν να γίνουν μόνο μεταξύ των στοιχείων 6ης και 7ης στήλης.

Βλέπουμε ότι μόνο στις δύο χαμηλότερες ηλικιακές κατηγορίες νοσούν συχνότερα οι ανεμβολίαστοι! 

Σε ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες οι εμβολιασμένοι (και μάλιστα με 2 δόσεις) νοσούν πολύ περισσότερο!

Αυτό δεν μπορούν να το εξηγήσουν οι Άγγλοι και γι' αυτό γράφουν το αόριστο ότι «μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια», αναφέρουν και ένα - δύο ενδεικτικά, αλλά είναι φανερό πως δεν έχουν πειστική εξήγηση...

Τώρα, στο σύνολο, βλέπουμε ότι οι ανεμβολίαστοι είναι περισσότεροι και αυτό, φυσικά, είναι αναμενόμενο, αφού υπερέχουν στις δύο χαμηλότερες ηλικιακά κατηγορίες, οι οποίες είναι και οι πιο πολυάριθμες. 

Όποιος υπερέχει εκεί, συνήθως υπερέχει και στο σύνολο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

Οι τελευταίες δύο στήλες, με μπλε χρώμα, είναι οι πληθυσμοί των ανεμβολίαστων και των εμβολιασμένων με 2 δόσεις, όπως αυτοί προκύπτουν από ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ μεταξύ των προηγούμενων στηλών που μας δόθηκαν.

Από αυτά τα σύνολα βγαίνουν και οι 3 δείκτες στο κάτω μέρος του πίνακα, που είναι επίσης με μπλε γράμματα.

- Η επίπτωση της νόσησης σε ανεμβολίαστους είναι συνολικά 1,72%.
- Η επίπτωση της νόσησης σε εμβολιασμένους με 2 δόσεις είναι συνολικά 0,76%.

(Δεν έχουμε τρόπο από τα δεδομένα αυτού εδώ του πίνακα να υπολογίσουμε για τους εμβολιασμένους με μία δόση, γιατί δεν μας δίνουν ποσοστά για αυτούς. Όμως, αν πάρουμε τον αριθμό τους, από το Our World in Data, που για τη μεσαία ημέρα του 28ήμερου, την 26η Σεπτεμβρίου, είναι 3.362.885, τότε προκύπτει μια νοσηρότητα της τάξης του 1,12%, που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο νοσηρότητες μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.)

__________________________________

ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΝΟΣΗΣΗ

Από τα δύο ποσοστά της επίπτωσης νόσησης, προκύπτει ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (η αληθινή προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια από τη νόσηση) που είναι η διαφορά τους: 

1,72% - 0,76 % = 0,96%

Το αντίστροφο αυτού του αριθμού είναι το ΝNΤ (Number Need to Treat) δηλαδή ο αριθμός των ανθρώπων που πρέπει να εμβολιάσεις, για να αποτρέψεις ΜΙΑ νόσηση μόνο.

Ο αριθμός αυτός είναι 104 - δηλαδή πρέπει να εμβολιάσεις 104 άτομα, για να μη νοσήσει ο ένας! 

Βλέπουμε ότι η προστασία είναι εξαιρετικά χαμηλή. Ένας πολύς καλός δείκτης ΝNΤ θα ήταν κάτι μεταξύ 10 και 20. Ένας αξιοπρεπής θα ήταν κάτι μεταξύ 20 και 30.

Πάνω από 50 άτομα, αν πρέπει να εμβολιάσεις για να αποτρέψεις 1 και μόνη νόσηση, αυτό δείχνει πολύ χαμηλή προστασία. 

Εδώ έχουμε εξαιρετικά χαμηλή προστασία, με 104 άτομα να πρέπει να εμβολιάσουμε, για να προστατέψουμε τον έναν από αυτούς!

Οι υπόλοιποι 103 δεν έχουν να περιμένουν όφελος - άρα μόνο πιθανές παρενέργειες...

_________________________________

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ «ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ» ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Όταν ακούτε για «προστασίες» της τάξης του 80% ή του 90% και τέτοια νούμερα, να ξέρετε ότι υπολογίζουν τον ΣΧΕΤΙΚΟ κίνδυνο και όχι τον ΑΠΟΛΥΤΟ.

Δηλαδή, στο παρόν παράδειγμα, αφήνουν στην άκρη τις δεκάδες εκατομμυρίων ανθρώπων που εμβολιάστηκαν, σαν να μην υπήρξαν ποτέ (!), και ασχολούνται μόνο με τους νοσήσαντες (371.696 ανεμβολίαστοι, 288.181 εμβολιασμένοι με δύο δόσεις) - λες και μόνο αυτοί εμβολιάστηκαν! 

Με το μαγείρεμα αυτό βγάζουν υψηλά νούμερα, τα οποία ονομάζουν «ποσοστά προστασίας», που όμως δεν έχουν καμία αληθινή αξία.

Ένα απλό παράδειγμα:

Δίνουμε ένα καινούργιο παυσίπονο φάρμακο σε 100 δισκοπάθειες και βελτιώνονται μόνο 2 άτομα. Είναι προφανές ότι το φάρμακο δεν κάνει τίποτα.

Δίνουμε σε άλλες 100 δισκοπάθειες ένα placebo και βελτιώνεται 1 άτομο.

Έρχεται η καλή εταιρεία και σου λέει:

- Στην ομάδα placebo βελτιώθηκε μόνο ένας. Με το φάρμακό μας βελτιώθηκαν δύο. Το 2 είναι διπλάσιο του 1, άρα κάνουμε βελτίωση κατά 100% σε σχέση με το Placebo (!).

Δηλαδή, άφησαν στην άκρη τους 98, που το ήπιαν χωρίς κανένα όφελος και επομένως είναι εκτεθειμένοι μόνο σε πιθανές παρενέργειες, για το τίποτα...

Η μόνη λογική απάντηση είναι: πάρτε το μαντζούνι σας και πιείτε το μόνοι σας.

Με τέτοιας ποιότητας υπολογισμούς βγάζουν κατά καιρούς τα ποσοστά της δήθεν «προστασίας» αυτών των εμβολίων, από 65% έως 95%.

Ο Απόλυτος Δείκτης σήμερα δεν φτάνει ούτε το 1% και μην το ξεχνάμε αυτό. Είναι 0,96%.

______________________________________

ΠΙΝΑΚΑΣ 2: ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ 28 ΗΜΕΡΩΝ

Μέσα σε 28 ημέρες από την έναρξη της νόσησης βλέπουμε ότι:

- από τους 371.696 ανεμβολίαστους που είχαν νοσήσει, πέθαναν οι 557 (ποσοστό 0,15%).
- από τους 288.181 εμβολιασμένους (2 δόσεις) που είχαν νοσήσει, πέθαναν 2.136 (ποσοστό 0,74%).

Η θνητότητα στους εμβολιασμένους ήταν περίπου πενταπλάσια!

Επίσημα στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου...

ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ 28 ΗΜΕΡΩΝ

Ας δούμε όμως και τη θνησιμότητα, που είναι πιο αντιπροσωπευτική, αφού στη θνητότητα βγαίνει σημαντικά υψηλότερη της πραγματικής (εφόσον δεν γνωρίζουμε τον αληθινό αριθμό νοσησάντων, μιας και πολλοί νοσούν ασυμπτωματικά ή ασήμαντα και δεν πηγαίνουν να νοσηλευτούν).

- Από τους συνολικά 21.557.104 ανεμβολίαστους, πέθαναν 557 άτομα. 

Θνησιμότητα: 0,0026%. 

- Από τους 37.683.497 εμβολιασμένους με 2 δόσεις, πέθαναν 2.136 άτομα.

Θνησιμότητα: 0,0057%

Η θνησιμότητα στους εμβολιασμένους ήταν υπερδιπλάσια!

____________________________________

ΠΙΝΑΚΑΣ 3: ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ 60 ΗΜΕΡΩΝ

(Σ.σ.: Στην ελληνική εκδοχή, ο δρ Αρβανίτης δεν συνυπολογίζει τη στήλη «unlinked» -τρίτη στη σειρά του αγγλικού πίνακα. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία έχουν μεταφερθεί αυτούσια.)

Σε αυτόν τον πίνακα βλέπουμε τα αντίστοιχα νούμερα και ποσοστά, αλλά για 60 ημέρες από τη νόσηση.

Οι απόλυτοι αριθμοί θανάτων αυξάνουν λίγο, αλλά αυξάνουν σε όλες τις ομάδες περίπου παρόμοια, οπότε οι αναλογίες διατηρούνται.

Η θνητότητα συνεχίζει να είναι περίπου πενταπλάσια στους εμβολιασμένους.

Η θνησιμότητα συνεχίζει να είναι υπερδιπλάσια στους εμβολιασμένους.

____________________________________________

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

1) ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ

Οι ανεμβολίαστοι φαίνεται να νοσούν συχνότερα σε μικρές ηλικίες, έως 29 ετών.

Από 30 ετών και πάνω, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, οι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις νοσούν πολύ συχνότερα!

2) ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ

Η θνητότητα των εμβολιασμένων με 2 δόσεις είναι πενταπλάσια από τη θνητότητα των ανεμβολίαστων, τόσο στις 28 μέρες από την νόσηση όσο και στις 60 μέρες.

3) ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η θνησιμότητα των εμβολιασμένων με 2 δόσεις είναι υπερδιπλάσια από τη θνησιμότητα των ανεμβολίαστων, τόσο στις 28 μέρες από την νόσηση όσο και στις 60 μέρες.

4) ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ 1 ΔΟΣΗ

- Η νοσηρότητά τους είναι 1,12%, που είναι ενδιάμεση, μεταξύ ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων με 2 δόσεις.

- Η θνητότητά τους είναι σχεδόν διπλάσια από τη θνητότητα των ανεμβολίαστων, τόσο σε 28 μέρες (0,24%) όσο και στις 60 μέρες (0,34%).

- Η θνησιμότητα είναι χαμηλή, ελάχιστα μόνο ψηλότερη από των ανεμβολίαστων, τόσο σε 28 μέρες (0,27%) όσο και στις 60 μέρες (0,37%).