Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Στον εισαγγελέα ο οδηγός της Ντόρας


Με την ιδιότητα του υπόπτου, γιά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καλείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, σε απολογία ο αστυνομικός - οδηγός της Ντόρας Μπακογάννη, ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή τον Μάρτιο του 2021, που είχε αποτέλεσμα, να χάσει άδικα τη ζωή του ο 23χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας Ιάσονας.
Η δικογραφία, γιά το δολοφονικό τροχαίο, διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Απόστολο Ανδρέου, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης από την Τροχαία, που κατέληξε σε συντριπτικά στοιχεία κατά του οδηγού της κ. Μπακογιάννη.
Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός μοτοσικλετιστής μετά το τροχαίο μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ λίγα 24ωρα μετά, η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του για να σωθούν άλλοι συνάνθρωποί μας.
Η σφοδρή σύγκρουση, που στοίχισε τη ζωή στον νεαρό έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας. 
Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, να κινείται στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα προς την Πλατεία Συντάγματος και να στρίβει αριστερά, για να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Βουλής, ενώ η συγκεκριμένη είσοδος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα, που φέρουν υπουργούς ή βουλευτές.
Εφόσον η κ. Μπακογιάννη δεν επέβαινε στο όχημα, όπως αναφέρθηκε, ο οδηγός όφειλε να εισέλθει στη Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας. 

Αντίθετα, το υπηρεσιακό όχημα έστριψε αριστερά, διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα χωρίς ηχητικό σήμα και δίχως να υπάρχει τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία. 

Μετά τις ανωμοτί εξηγήσεις του οδηγού στον εισαγγελέα, αναμένεται να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.