Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

"Ψάξτε τους ηθικούς αυτουργούς, γιά το θάνατο Τσουμάνη"!


Ενα τεράστιο κοινωνικό θέμα, που μαστίζει το ποδόσφαιρο, έφερε στο φως ο θάνατος του 31χρονου ποδοσφαιριστή Νίκου Τσουμάνη, που φέρεται ότι, αυτοκτόνησε.



Απλήρωτοι ποδοσφαιριστές, χρέη και παράνομοι στοιχηματισμοί, συνθέτουν ένα εκφυλιστικό σκηνικό.
H εξομολόγηση του ποδοσφαιριστή Χρήστου Μπούρμπου, στον Κυριάκο Θωμαίδη, στην "Εφεση της Τρίτης", στο bwin Sporfm, έφερε στην επιφάνεια την αδικία, που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που ήταν στενός φίλος του Νίκου Τσουμάνη, δήλωσε οργισμένος,  γιά το θάνατο του, που τον χαρακτήρισε "άδικο" και τόνισε ότι, "γιά το συγκεκριμένο θέμα, ηθικοί αυτουργοί είναι όσοι επέτρεπαν οι ποδοσφαιριστές να χάνουν τα χρήματά τους".
Παράλληλα, ανέφερε το γεγονός ότι, αρκετοί ακόμα συνάδελφοί του βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και κάλεσε όλους τους υπεύθυνους να πάρουν μέτρα πριν να είναι αργά. 
Τραγική ειρωνεία είναι ότι, ο ποδοσφαιριστής Μπούρμπος είχε μιλήσει ξανά τον Ιούλιο στην ίδια εκπομπή, για την άσχημη θέση αρκετών ποδοσφαιριστών, σχολιάζοντας εν είδει προφητείας ότι, "υπάρχουν παίκτες απελπισμένοι, δεν θέλει και πολύ, γιά να φουντάρεις"!

Μεταξύ άλλων είπε:

«Ο Νίκος είχε κάποια οικονομικά προβλήματα, εγώ μιλούσα μαζί του, προφανώς θα ένιωθε με εμένα κάποια οικειότητα. Έπαιζε σε ομάδες που του όφειλαν χρήματα, αφού είχαν δηλώσει πτώχευση στο παρελθόν. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι, χάνονται παιδιά, γι΄αυτό το «έκτρωμα» (εννοώντας το νόμο, γιά την πτώχευση των ομάδων). 
 
Ο Νίκος ήταν το θύμα από τις συνθήκες, που επικρατούν στο ποδόσφαιρο, στη Δικαιοσύνη και στο Πολιτικό σύστημα.
 Είναι τα χρήματα, που τα είχε ανάγκη το παιδί και δεν θα ερχότανε σε αυτή την κατάσταση, εαν τα είχε. Δεν θα έφτανε στην αυτοκτονία. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι, κάποιοι επέτρεπαν να συμβεί αυτό και να μένουν απλήρωτοι οι ποδοσφαιριστές.

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Είχατε καιρό να μιλήσετε?

"Εαν μου επιτρέπεις, είναι θέμα σεβασμού, απέναντι στο παιδί και στους γονείς του. Είχε θέμα με τα οικονομικά του, ήταν σε δύσκολη κατάσταση. Με εμένα είχε κάποια οικειότητα. Θέλω να με καταλάβετε, δεν θελω να πω πράγματα από σεβασμό στη μνήμη του. Είχε κι ένα μαγαζί στην Ηγουμενίτσα, που δεν πήγε καλά.
 Ο Νίκος ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Είμαι εξαγριωμένος, είναι αποτελέσματα όλων αυτών των καταστάσεων που περνάει ο ποδοσφαιριστής, που φτάνει σε ένα σημείο 30 χρονών που να μην μπορεί να επιβιώσει. Επανειλημμένα έχουμε θίξει το θέμα, γνωρίζουν οι υπεύθυνοι και αυτοί είναι οι πρώτοι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε με τον Νίκο, όλοι αυτοί που έδωσαν δικαιώματα να χάνονται τα χρήματα είναι ηθικοί αυτουργοί.
Και συνέχισε:

"Δεν μπορεί σε μιά νύχτα να χάνεις τα λεφτά σου. Είναι πολλά τα παιδιά, σαν το Νίκο.  Και ο φόβος μου είναι, να αφουγκράζομαι και να τους βοηθήσω.Δεν είχα δυνάμεις με το Νίκο. Προσπάθησα με άλλο τρόπο, αλλά δεν τα κατάφερα. Επρεπε να βρεθεί τρόπος, να πάρει τα λεφτά του. Ηταν δουλεμένα λεφτά. Ο Νίκος δεν άντεξε.  Δυστυχώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν όλοι. Ο Νίκος έφυγε άδικα. Επρεπε να ζητήσει βοήθεια και όχι, να τα κρατάει μέσα του. Είχε αξιοπρέπεια, περηφάνεια, δεν ήθελε να μάθουν ότι, δυσκολεύεται. Δεν ήθελε να ζητήσει βοήθεια από ειδικό.
Είναι πολλά παιδιά έτσι και θα προσπαθώ να τους βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Προσπαθώ να μην νιώθω άσχημα για τον Νίκο, γιατί δεν τα κατάφερα. Δεν πρέπει να βρεθεί άλλος στη θέση του, δυστυχώς το παλικάρι δεν άντεξε, έφυγε άδικα. Πρέπει όλα τα παιδιά να ζητούν βοήθεια, να μην τα κρατάνε μέσα τους. Υπάρχουν τόσοι έλληνες ποδοσφαιριστές, που είναι απλήρωτοι και υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί γι΄αυτό. Κάπου νιώθεις ότι, τρελαίνεσαι, όταν βλέπεις ότι, δεν έχεις τη δύναμη να πάρεις τα λεφτά σου. Κυρίως εάν δεν έχεις εμπιστοσύνη, ούτε στη Δικαιοσύνη. Μιλάμε για οφειλές δεκαετιών. Δεν τον κάλυπτε κανένας το Νίκο. Είχε απελπιστεί. Βέβαια ο θάνατος, δεν είναι σε καμμία περίπτωση η λύση, για να ζουν κάποιοι τυχάρπαστοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Οι Αρχές θα πρέπει να αναζητήσουν, εάν ο Νίκος είχε παγιδευτεί ψυχολογικά. Ο Νίκος πήγε άδικα".