Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Θα συλληφθούν οι επτά αστυνομικοί, γιά το θάνατο 20χρονου, σε καταδίωξη?


Το ενδεχόμενο να συλληφθούν και να καταστούν κατηγορούμενοι  αντιμετωπίζουν οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του καταδιωκόμενου, που φέρεται ως σεσημασμένος.
Στη διάρκεια της καταδίωξης τραυματίστηκαν και οι επτά αστυνομικοί, καθώς και ένας συνεπιβάτης στο καταδιωκόμενο όχημα.
Οι αστυνομικοί έχουν προσαχθεί και καταθέτουν, στο πλαίσιο προανάκρισης, που διενεργείται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται το ενδεχόμενο,  οι αστυνομικοί που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, να συνέχισαν την καταδίωξη, παρά το γεγονός ότι, τους δόθηκε εντολή, να την διακόψουν,  για λόγους ασφαλείας.
Επισημαίνεται πάντως ότι, δεν βρέθηκε όπλο στο καταδιωκόμενο όχημα ούτε πάνω στους επιβάτες του, ούτε βεβαίως βρέθηκε όπλο στον σεσημασμένο 20χρονο, που έχασε τη  ζωή του.
Ολα ξεκίνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή του Πειραιά, μετά από καταδίωξη αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν Ρομά, που είχε ως αποτέλεσμα αιματηρή συμπλοκή και τον θάνατο  του 20χρονου.
Δύο μηχανές της ΔΙ.ΑΣ. προσπάθησαν να σταματήσουν για έλεγχο το συγκεκριμένο όχημα στην περιοχή του Ρέντη, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει.
Ακολούθησε καταδίωξη για πολλή ώρα και τελικά οι αστυνομικοί εγκλώβισαν το ΙΧ αρκετά χιλιόμετρα μακριά, σε περιοχή του Περάματος.
Ο οδηγός του ΙΧ προκειμένου να διαφύγει φέρεται ότι,  εμβόλισε τις 4 μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που τους είχαν περικυκλώσει.
Ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, τον σοβαρό τραυματισμό του συνοδηγού, τον τραυματισμό και  επτά αστυνομικών, που τους καταδίωκαν.
Ο τρίτος, κατόρθωσε να διαφύγει πεζός προς το βουνό του Περάματος