Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Ακόμη κρατούμενοι οι επτά αστυνομικοί, που πυροβόλησαν 20χρονο σε καταδίωξη

Στα δικαστήρια Πειραιά παραμένουν ακόμη οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, εάν θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την απολογία του στον ανακριτή, ή όχι. Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, γιά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου.
Πρόκειται για έξι αστυφύλακες και έναν αξιωματικό (υπαστυνόμος).
Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους, θα οδηγηθούν στον ανακριτή, προκειμένου να πάρουν προθεσμία, για να προετοιμάσουν την απολογία τους.
Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, εάν θα παραμείνουν κρατούμενοι ή θα αφεθούν ελεύθεροι.
Υπενθυμίζεται, ότι η καταδίωξη ξεκίνησε, όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε. Στο Πέραμα, ο οδηγός εμβόλισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πέντε μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.
Παράλληλα, τραυματίστηκαν ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο όχημα και επτά αστυνομικοί.
Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι, οι περισσότεροι από τους επτά αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό έχουν πυροβολήσει.
Διερευνάται το ενδεχόμενο, οι επτά αστυνομικοί να πυροβόλησαν, παρά το ότι, είχαν εντολή από το Κέντρο, να διακόψουν την καταδίωξη, για λόγους ασφαλείας.