Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Ελεύθεροι και οι επτά αστυνομικοί και οι δύο Ρομά


Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα και οι επτά αστυνομικοί, που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα και κατηγορούνται ότι, πυροβόλησαν και σκότωσαν 20χρονο Ρομά.
Παράλληλα, ελεύθεροι αφέθηκαν και οι δύο Ρομά, που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, μαζί με τον 20χρονο φίλο τους.

Επί δώδεκα ώρες απολογούντο οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι αρνήθηκαν ότι,  είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και υποστήριξαν ότι, δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρ στους επιβαίνοντες στο ΙΧ, εαν ο οδηγός του δεν επιχειρούσε, να τους σκοτώσει εμβολίζοντας τις μοτοσικλέτες τους.

Ο συνήγορος τους Αλέξης Κούγιας μιλώντας στους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι, ο15χρονος Ρομά, που παραδόθηκε δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο το οποίο διέφυγε.
Και συμπλήρωσε:
"Διαφέρει και ως προς το ύψος και ως προς τον σωματότυπο”.

Aντίθετα, ο 15χρονος κατηγορούμενος Ρομά έδωσε άλλη εικόνα, για υα γεγονότα:
«Εγώ οδηγούσα, είπε. Μόλις σταματήσαμε βάλαμε τα χέρια ψηλά και μας πυροβόλησαν», ενώ συμπλήρωσε ότι, «από το Αιγάλεω δεν σταματήσαμε γιατί φοβηθήκαμε μην μας σκοτώσουν. Είχαμε πάρει μόνο το αμάξι».

Περιγράφοντας τι συνέβη στη συνέχεια ο Ρομά είπε ότι «σταματήσαμε με το λεωφορείο μούρη με μούρη, αυτοί άφησαν τα μηχανάκια. Πρώτα πυροβόλησαν και μετά πέσαμε πάνω τους και οι μηχανές δεν είχαν επάνω επιβάτες».

Στην ερώτηση, γιατί έπεσε πάνω στις μηχανές της ΔΙΑΣ είπε ότι το έκανε «γιατί χτύπησαν τον φίλο μου που ήταν συνοδηγός. Στις μηχανές έπεσα μόλις πυροβολήσανε, για να φύγω επειδή πυροβόλησαν τον φίλο μου, για να πάμε σπίτι».

«Πρώτα σκότωσαν τον φίλο μου και μετά έπεσα πάνω τους. Ήρθαν από τη δεξιά πλευρά και πυροβόλησαν. Μου είπε ο Στρατής «με πυροβολήσαν» και ξεκίνησα να φύγω» είπε ο νεαρός Ρομά.