Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Αλλα μέτρα, άλλα σταθμά από δικαστές και μάλιστα σε Συνέδριο, για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα?


Την ώρα που, στα δικαστήρια και σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες, επιτρέπεται η είσοδος - βάσει της ΚΥΑ - και σε ανεμβολίαστους, εφόσον έχουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού, προκαλεί ΚΑΤΑΠΛΗΞΗ, η απόφαση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που τους απαγορεύει την είσοδο στο τριήμερο συνέδριο, που διοργανώνει από 29 έως 31 Οκτωβρίου και μάλιστα, γιά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!

Οταν μάλιστα η ΕνΔΕ, υπό την παρούσα διοίκηση, έδωσε μάχες, για να γίνουν πορείες και συλληλητήρια, εν μέσω κορωνοιού, το εμπάργκο, που επιβάλλει σε ανεμβολίαστους Δικηγόρους και σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστών, οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο,  γεννά απορίες και πολλά ερωτηματικά.

Διαβάστε την ανακοίνωση, η οποία - προφανώς εκ παραδρομής - αναφέρει ως ημερομηνία του συνεδρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από 29 έως 3 Οκτωβρίου 2021:

"Την επόμενη εβδομάδα πραγματοποιείται Συνέδριο, που διοργανώνει η Ένωσή μας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (από 29 έως 3 Οκτωβρίου 2021 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). 

Από σήμερα δίνεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων, για τους Δικηγόρους και για τους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστών.

Λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία η φυσική παρουσία θα είναι επιτρεπτή, μόνο για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και προσκομίζουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Θα τηρηθεί αυστηρά χρονική προτεραιότητα κατά τις δηλώσεις συμμετοχής. Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail: endikeis@otenet.gr.

Σύντομα θα ανακοινωθεί ο σύνδεσμος μέσω του οποίου θα είναι εφικτή η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του Συνεδρίου και η αίτηση συμμετοχής".