Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Πως θα ψηφίσουν οι ανεμβολίαστοι δικηγόροι

Με αρνητικό διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού (μοριακό ή και rapid τεστ), θα μπορούν να ψηφίσουν οι ανεμβολίαστοι δικηγόροι, στις εκλογές, για την ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου, που  θα διεξαχθούν στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2021 (Κυριακή και Δευτέρα) και τυχόν επαναληπτικές στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021 (Κυριακή και Δευτέρα), σε εκλογικά τμήματα που θα ανακοινωθούν. 
Αυτό προκύπτει, μετά τη δημοσίευση της νέας ΚΥΑ, που ισχύει βέβαια μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, ωστόσο θεωρείται βέβαιο  ότι, θα επεκταθεί.
 
Σύμφωνα με όσα ορίζει η νέα ΚΥΑ, "εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων και των εκλογών ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων του Δημοσίου στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια, δύνανται να διενεργούνται, πλην της επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, και με την επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού τεστ νόσησης για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 της ΚΥΑ".

Πάντως με την προηγούμενη ΚΥΑ οι ανεμβολίαστοι δικηγόροι,  κινδύνευαν, να μείνουν εκτός των δικηγορικών εκλογών, καθώς με τα μέτρα, που περιέγραφε, δεν είχαν δικαίωμα ψήφου!