Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Γιά ένα πιστόλι στις φυλακές, αθώος ο Ρωμανός, δύο χρόνια στο Νικολόπουλο, των "Πυρήνων".


Γιά ένα πιστόλι, που είχε βρεθεί στις φυλακές, όταν εξέτιαν τις ποινές τους, δικάστηκαν ερήμην στο Α Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά,  ο Νίκος Ρωμανός, ο φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που ήταν δίπλα του, όταν έπεσε νεκρός στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια, από σφαίρα του τότε ειδικού φρουρού, Επαμεινώντα Κορκονέα και ο Χρήστος Νικολόπουλος της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς".
Ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2013 σε 18 χρόνια κάθειρξη, για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης και είχε αποφυλακιστεί το 2019, με το νόμο Παρασκευόπουλου, αθωώθηκε.
Αντίθετα, ο Μιχάλης Νικολόπουλος, που ήταν συγκατηγορούμενος,  γιά το ίδιο αδίκημα, τιμωρήθηκε με φυλάκιση 2 ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρω την ημέρα.
Ο Μιχάλης Νικολόπουλος, είχε καταδικαστεί  στο παρελθόν, ως μέλος της "Συνομωσίας των Πυρήνων της φωτιάς", αλλά είχε αποφυλακιστεί κι αυτός, με τον ίδιο νόμο.
Στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε κανένας από τους δύο και δικάστηκαν ερήμην.
Οι δικαστές αθώωσαν το Νίκο Ρωμανό, καθώς με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, αποδείχτηκε ότι, δεν ήταν δικό του το όπλο.
Αντίθετα επέβαλαν φυλάκιση 2 ετών στον Μιχάλη Νικολόπουλο, που επίσης δεν προσήλθε στο δικαστήριο, καθώς έκριναν ότι, ήταν δικό του το όπλο, που είχε βρεθεί στις φυλακές.