Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Μουσείο Ποδοσφαίρου, στα 100 χρόνια της ΕΠΟ


Ασπρομάλληδες, με κοιλίτσες και φαλάκρες, αλλά με... πάθος Μαραντόνα, έπαιξαν μπάλα στο γηπεδο της Χωράφας στο Περιστέρι, οι άσοι των γηπέδων μιάς άλλης εποχής.
Με λόγια και μηνύματα του Μίκη Θεοδωράκη, γιά το ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές, που διάβασε η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα, ξεκίνησε η εκδήλωση, με θέμα "Το Ποδόσφαιρο, που αγαπήσαμε", που διοργανωθηκε απο τις ηλεκτρονικες σελίδες «Καραβολίδα», «Αναμνήσεις μιας Φανέλας» και Sport-Retro.gr, σε συνεργασία με το Episkyron.gr και την υποστήριξη του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Περιστερίου.
Στο γήπεδο έπαιξαν οι:
Παλαίμαχοι Ατρομήτου Αθηνών, με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η Καραβολίδα, με τα Επίλεκτα Αστέρια και οι
Επίλεκτοι Περιστερίου, με τους δημοσιογράφους Over FM.


Παρά τον κορωνοϊό, η εκδήλωση είχε αγκαλιές, φιλιά, πειράγματα και αναμνήσεις, ενώ έκλεισε με πολλά γκολ και κρασοκατάνυξη μετά μεζέδων, σε παρακείμενα ψητοπωλεία.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, πρωην Γ.Γ του Π.Σ.Α.Π και
πρόεδρος του σωματείου ''ΕΠΙΣΚΥΡΟΝ '' Νίκος Μάλλιαρης αναφέρθηκε  στην αναγκαιότητα, να καταγραφεί και να αναδειχθεί η ιστορία των παλαιμάχων, με την ίδρυση και λειτουργία Μουσείου Ποδοσφαίρου, μιά πρωτοβουλία. που θα ενταχθεί στους εορτασμούς του 2026, για τα 100χρονα απο την ίδρυση της Ε.Π.Ο.
Ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης χαιρέτισε την εκδήλωση,  παρουσία των παλαιμάχων, που κατέφτασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Δεκάδες βετεράνοι άσοι, καθώς και οι διεθνείς διαιτητές Βαγγέλης Γιαννακουδάκης και Μελέτης Βουτσαράς, έδωσαν το «παρών» στο αθλητικό κέντρο του Περιστερίου το απόγευμα της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου.


Μεταξύ άλλων εντοπίσαμε τους: Χρήστο Αρδίζογλου, Λάκη Νικολάου, Αντώνη Κασδοβασίλη, Γιώργο Μουκέα, Άρη Δαμιανίδη, Χρήστο Αντωνόπουλο, Μπάμπη Σαϊπά, Δημήτρη Τύρπο, Κώστα Μπάκη, Βαγγέλη Κότσαλο, Κλεάνθη Νικολαΐδη, Δημήτρη Ρωμανό, Ηλία Βασιλαράκη, Γιώργο Καλογερόπουλο, Άρη Σταμάτη,  Γιώργο & Γιάννη Φακή.
Δημοσιογράφοι όπως ο Νίκος Κατσαρός, ο Γιώργος Χελάκης και ο Αντώνης Γλύκας (πρώην πρόεδρος των βετεράνων άσων του Ολυμπιακού), διάφοροι φορείς και φίλαθλοι, έγιναν ένα, για το «Ποδόσφαιρο που Αγαπήσαμε»