Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Πως δενότανε το ατσάλι...


Με ένα πολύ σκληρό κείμενο υποδέχεται
τα Χριστούγεννα ο δικηγόρος Νίκος Αγαμέμνων Καραβέλος.



Οι "Δικογραφίες" δεν λογοκρίνουν, ακόμη και εάν δεν υιοθετούν.

Διαβάστε το:

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Κάθε χρόνο γεννιέται σεμνά, σχεδόν αθόρυβα, σε κάποια φάτνη Παλαιστινίων, σε ένα στρατόπεδο προσφύγων, στις φαβέλες της Βραζιλίας, στη φτώχεια του Ινδικού, στην Αφρική, εκεί που πεθαίνουν τα παιδιά από πείνα και δίψα, από τα φαρμάκια των πειραμάτων της Γκεστάπο των φαρμακευτικών.
Εφέτος είπε να γεννηθεί κάπου αλλού. Είπε στην Ελλάδα, σε κάποιο σπίτι νοικιασμένο, εδώ που μια μάνα μαζεύει, χριστουγεννιάτικα, τα μπογαλάκια της γιατί ο ιδιοκτήτης τη διώχνει, της λέει να βγει στο δρόμο, να φύγει πέρα στις γειτονιές της απελπισίας.
Γιατί, αγαπητοί εορτάζοντες, η γυναίκα αυτή πετάχτηκε σαν σκουπίδι από τη δουλειά της και ζει απλήρωτη τέσσερις μήνες τώρα! Γιατί μαζί με 7500 ακόμη μόνιμους δη
μόσιους υπαλλήλους και αορίστου χρόνου και συμβασιούχους, υγειονομικούς βρέθηκε στο δρόμο!
Γιατί, αγαπητοί εορτάζοντες, διέπραξε το στυγερό έγκλημα να μην στέργει στους εκβιασμούς μιας παρεας που παριστάνει την εξουσία της χώρας.
Γιατί, αγαπητοί εορτάζοντες, διέπραξε το τραγικό σφάλμα να μην εμπιστεύεται την "επιστήμη" του κ. Μπουρλά, την οποία σέβονται και τιμούν όλα τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αγέλης (και της Αριστεράς), που σταβλίζεται εντός του γνωστού εν Αθήναις κτηρίου
Γιατί, αγαπητοί εορτάζοντες, διέπραξε το λάθος να μην εμπιστεύεται τις περιφερόμενες στα τελεβίζια ιατρικές καρικατούρες, που εκ του ασφαλούς , ως ακαταδίωκτοι πλέον, πουλάνε στους φοβισμένους επιστημονικό νταηλίκι.
Γιατί, αγαπητοί εορτάζοντες, έκανε το λάθος να σέβεται τον εαυτό της και να μην σέβεται την "Οπερέτα" που νομίζει, αλίμονο, πως θα άρχει για πάντα.
Εφέτος, λοιπόν, είπε ο Χριστός να μη γεννηθεί εκεί.
Εκεί που κάποιοι ανταλλάσσουν ευχές σαν τίποτε να μη συνέβη, σαν τίποτε να μην έτρεξε, ενώ κάποιοι συνάνθρωποι τους δεν έχουν στρώσει ούτε χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
Είπε να γεννηθεί εδώ στο σπίτι αυτής της γυναίκας που την πέταξε από τη δουλειά της ένας λακές φυτευτός, κάποιος διοικητής νοσοκομείου, κι έκτοτε είναι τέσσερις μήνες πεινασμένη κι έχει τέσσερις μήνες το νοίκι απλήρωτο, και την πετάει στον δρόμο και ο ιδιοκτήτης!
Είπε εφέτος να γεννηθεί στα σπίτια των συναδέλφων της υγειονομικών, που ζουν τον εφιάλτη της τρομοκρατίας, που βιώνουν τον εκβιασμό φασίζοντος υπουργού που τους απειλεί, με απολύσεις αν δεν μπήξουν τη βελόνα του "ηγέτη Μπουρλά" στο χέρι τους , όπως το έμπηξαν χάριν της επιστήμης, τόσο οι δεξιοί με τους ακροδεξιούς της κυβέρνησης , όσο και η πασών των αποχρώσεων εντός και εκτός Βουλής, Αριστερα.
Μόνο στα σπίτια των κυνηγημένων, των "μαύρων προβάτων", στα σπίτια των πονεμένων αλλά μη πτοημένων, στα μάτια των παιδιών που δεν χαίρονται τη γέννησή του, γιατί νιώθουν τη θλίψη των γονιών τους. μόνο εδώ είπε να γεννηθεί ο Χριστός.
Γιατί ο Χριστός γεννιέται στα σπίτια όσων υποφέρουν ακόμη κι αν δεν πιστεύουν σε Αυτόν . Γιατί η πιο καθαρή πίστη είναι ο αγώνας για τον άνθρωπο.
Δεν γεννιέται στα κονάκια όσων αδιαφορούν για τους 7500 διωγμένους, ούτε στα έδρανα όσων τους κρέμασαν με τις λερές δικαστικές τους αποφάσεις. Αυτοί μπορούν να τρώνε, να πίνουν, να γεμίζουν τις μπάκες τους και να φτύνουν ο ένας στο πρόσωπο του άλλου τις ευχές τους.
Γιατί τα Χριστούγεννα είναι μόνο για όσους παρέμειναν Άνθρωποι, αυτά τα δίσεκτα χρόνια της επιδημίας του Φόβου και του Συμφέροντος. Και Άνθρωπος είσαι, όχι όταν τον παριστάνεις , αλλά όταν" βρίσκεσαι αδερφός κάθε σταυρωμένου και δικού και ξένου" ( Κ. Βάρναλης). Όταν δεν συναινείς στην απάτη και στον κυνισμό, όταν σηκώνεις το κεφάλι στα δύσκολα.
Γιατί τα Χριστούγεννα είναι γιορτή του αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αγάπη, δεν είναι γιορτή αγάπης προς τα καθάρματα.
Για τα καθάρματα είναι γιορτή τιμωρίας.