Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ - ΜΕΤΡΑ: Φτου κι απ΄ την αρχή...


Παλιά μου τέχνη κόσκινο στα δικαστήρια, όπου λόγω της παραλλαγής "Ομικρον", ισχύουν νέα μέτρα, τα οποία όμως ίσχυαν και παλιά!
Σύμφωνα με όσα προβλέπει η νέα ΚΥΑ, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τρία νέα μέτρα θα μας συνοδεύουν κατά την είσοδο στα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες, που θα ισχύουν από τις 24 Δεκεμβρίου, μέχρι τις 6 το πρωί, της Δευτέρας 3 Ιανουαρίου 2022.
Στη συνέχεια βλέπουμε...
 
Μεταξύ άλλων ορίζεται ότι, στα Δκαστήρια, Εισαγγελίες, Στρατιωτικά Δικαστήρια, Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, Εμμισθα και Αμισθα Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και υποκαταστήματα του φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο”, καθώς και Πειθαρχικά Συμβούλια, στα οποία μετέχουν δικαστικοί λειτουργοί, καθώς και οι δικηγόροι, άπαντες οι εισερχόμενοι υποχρεούνται, να επιδεικνύουν:

α) Πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9.

β) Πιστοποιητικό νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 ή

γ) Βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορoνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Και το σημαντικότερο, που μέχρι τώρα δεν τηρείτο:

Στις δικαστικές αίθουσες ο αριθμός των παρευρισκομένων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 15 άτομα, πλην εξαιρέσεων, όπου θα κρίνει, κατά περίπτωση ο προεδρεύων της διαδικασίας και μόνον εφόσον η παρουσία περισσοτέρων ατόμων κρίνεται απολύτως αναγκαία για τη διεξαγωγή της δίκης.