Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Αγγίζουν την Κυβέρνηση οι αποκαλύψεις, γιά την εμπλοκή του ανώτατου δικαστή σε υπόθεση ναρκωτικών?

Σοκ σε Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της εμπλοκής 66χρονου Αντιπροέδρου Ανωτάτου Δικαστηρίου, σε υπόθεση χρήσης κοκαίνης, με τρεις αλλοδαπούς άνδρες νεαρής ηλικίας.

Η αποκάλυψη της πρωτοφανούς υπόθεσης προκαλεί δυνατές αναταράξεις όχι μόνο στη Δικαιοσύνη, αλλά και στην Κυβέρνηση, που τον τοποθέτησε τον περασμένο Ιούνιο σε μία από τις ανώτατες θέσεις στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, ενώ φέρεται να τον προόριζε ακόμη και γιά Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο οποίο υπηρετεί.

Εναντίον του ανώτατου δικαστή, ο οποίος μέχρι πρότινος είχε επιτελικό ρόλο και στη Σχολή Δικαστών, σχηματίστηκε δικογραφία, γιά κατοχή ναρκωτικών, γιά προσωπική χρήση.

Οι αποκαλύψεις, γιά την προσωπική του ζωή έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Κυβέρνηση, καθώς η σύντροφος του, με την οποία σχεδόν συγκατοικούσαν, είναι πρώην Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου και μετά την αποχώρηση της, λόγω ορίου ηλικίας, προοριζόταν για Πρόεδρος Αρχής.

Οι έρευνες της Δικαιοσύνης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, κυρίως γιά το πως και από ποιόν προμηθευόταν τα ναρκωτικά, που φέρεται ότι, κατείχε, καθώς επίσης και ποιός ήταν ο ρόλος των νεαρών αλλοδαπών, που συνελήφθησαν έξω από το σπίτι του.

Σύμφωνα, με όσα αποκαλύφτηκαν χτες, η Αστυνομία έφτασε στην αποκάλυψη του Αντιπροέδρου Ανωτάτου Δικαστηρίου, αφού προηγήθηκε έλεγχος από την ομάδα ΔΙΑΣ, σε τρεις νεαρούς που εντοπίστηκαν από γείτονες, έξω από το σπίτι του, στα Νότια Προάστια και θεωρήθηκε ότι, κινούνται ύποπτα.

Οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο εντόπισαν στην κατοχή των δύο ατόμων κοκαΐνη, ενώ όταν τους ρώτησαν από πού τα προμηθεύτηκαν, εκείνοι απάντησαν ότι, τα πήραν από ένοικο της πολυκατοικίας και υπέδειξαν το δικαστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι και όταν τους άνοιξε ο δικαστής, τον ρώτησαν εάν γνωρίζει τους νεαρούς.

Εκείνος απάντησε θετικά, ενώ - κατά τις ίδιες πηγές - μην γνωρίζοντας τι είχε προηγηθεί, προσπάθησε να καθησυχάσει τους αστυνομικούς, λέγοντας τους ότι, "δεν έχουν κάνει κάτι τα παιδιά".

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα από τους αστυνομικούς στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν σε ένα μπουκάλι υπολείμματα της ναρκωτικής ουσίας, που είχε βρεθεί στην κατοχή των νεαρών.

Η υπόθεση διερευνάται.