Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

ΔΣΑ: Βερβεσός ή Αναστασόπουλος?


Δεύτερη και τελευταία ημέρα, σήμερα, των επαναληπτικών εκλογών, σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, γιά την εκλογή προέδρων στους τρεις μεγαλύτερους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, που δεν είχαν εκλέξει, στον πρώτο γύρο,.
 την προηγούμενη εβδομάδα.

Χτες έκλεισαν οι κάλπες σε εννέα Δικηγορικούς Συλλόγους της Περιφέρειας, που εξέλεξαν προέδρους, στο δεύτερο γύρο των δικηγορικών εκλογών.

Οι εννέα Δικηγορικοί Σύλλογοι στους οποίους ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία και ανέδειξαν νέους προέδρου είναι οι εξής:

- Βέροιας, όπου επανεξελέγη Πρόεδρος ο Φώτιος Καραβασίλειος (50.20%). Ηρθε δεύτερος ο Γεώργιος Χατζόγλου (49,80%).

 - Ηρακλείου, με νέο Πρόεδρο τον Νικόλαο Λογοθέτη (52.69%).
Δεύτερη η Αικατερίνη Κοσμαδάκη (47,31%).

- Θεσπρωτίας, με επανεκλογή του Νικόλαου Μπέζα (67.16%). Δεν εξελέγη ο Κωνσταντίνος Σιντόρης (26.76%).

- Θηβών: Η Σωτηρία Μανάρα- Μαυράκη (56,16%) εξελέγη Πρόεδρος και ήρθε δεύτερος στις επιλογές των συναδέλφων του ο Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους (28.95%).

- Ιωαννίνων: Νέα Πρόεδρος είναι η Χριστίνα Τσέτσου (54.17%), με δεύτερη την Μαρία Νάκα (45.83%)

- Κατερίνης: Επανεξελέγη Πρόεδρος η Ασημίνα Στρίμπα (53.08%) και ήρθε δεύτερος ο Κωνσταντίνος Μηλιός (46.92%).

-  Κοζάνης: Επανεξελέγη  Πρόεδρος ο Χρήστος Δημητρόπουλος (63.39%). Δεν τα κατάφερε  Μαρία Κωνσταντινίδου (36.61%

- Λαρίσης: Νέος Πρόεδρος ο Τρύφων Τσάτσαρος (53.04%), με δεύτερη τη Νικολέττα Μπασδέκη (46.96%).

- Ρόδου: Επανεξελέγη Πρόεδρος ο Βασίλειος Περίδης (65,30%) και ήρθε δεύτερος ο Γεώργιος Μαυρομμάτης (34.70%).

Πολλή χαμηλή η προσέλευση ψηφοφόρων στην Αθήνα,  καθώς από τους 23.427 Αθηναίους δικηγόρους, που έχουν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν χτες, πρώτη ημέρα του δεύτερου γύρου των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) και ψήφισαν μόνον 3.119, όταν την πρώτη ημέρα του α΄ γύρου (28.11.2021) είχαν προσέλθει και ψήφισαν 4.977 δικηγόροι.

Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα στις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ.
 
Οι επιλογές των Αθηναίων δικηγόρων είναι μεταξύ του απερχόμενου πρόεδρου Δημήτρη Βερβεσού που είχε λάβει στον πρώτο γύρο ποσοστό 29.37% και του Δημήτρη Αναστασόπουλου που είχε λάβει ποσοστό 21.63%.

Με αφορμή το μικρό ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο εκ των υποψηφίων Δημήτρης Αναστασόπουλος, με αντίπαλο το Δημήτρη Βερβεσσό, κάλεσε τους συναδέλφους του να προσέλθουν μαζικά, δεύτερη ημέρα των επαναληπτικών εκλογών, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

 Αναφέρει:
«Στη σημερινή πρώτη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Προέδρου του ΔΣΑ συμμετείχαν 3.119 συνάδελφοι, από το σύνολο των 23.500 μελών μας που έχουν δικαίωμα ψήφου. Η συμμετοχή υπήρξε πολύ χαμηλή, λαμβάνοντας υπόψη και τα δεδομένα του πρώτου γύρου των αρχαιρεσιών.

Ενόψει της αυριανής δεύτερης και τελευταίας ημέρας των εκλογών, θα ήθελα να απευθύνω ένα κάλεσμα σε ευρεία συμμετοχή στο σύνολο του σώματος. Ένα κάλεσμα ενωτικό για στήριξη των προγραμματικών θέσεων μου. Η πραγματική αλλαγή είναι εφικτή, αρκεί να την επιδιώξουμε με την ενεργή συμμετοχή μας. Η αποχή υποβαθμίζει την εκλογική διαδικασία και καθιστά δυνατό στους λίγους να αποφασίζουν για όλους μας.

Συμμετέχουμε, λοιπόν, μαζικά στις αρχαιρεσίες. Με την ψήφο μας θέτουμε επιτέλους με αποφασιστικότητα στο προσκήνιο τον δικηγόρο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο όλων μας".