Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Διακόσια άτομα στα δίχτυα Βουρλιώτη, γιά τις παράνομες ελληνοποιήσεις


Με ολονύχτια επιχείρηση - αστραπή η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος (ξέπλυμα) κατάφερε ένα ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα στο 
κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων, στο οποίο μετέχει μεγάλος αριθμός επίορκων αξιωματικών και αστυνομικών από Τμήματα Ασφαλείας και Γραφεία Διαβατηρίων της Αττικής.

Περιουσιακά στοιχεία διακοσίων ατόμων και δέκα εταιριών, που εμπλέκονται με διάφορους τρόπους στην υπόθεση, δεσμεύτηκαν μέσα σε μιά νύχτα, πριν προλάβουν και κάνουν φτερά.

Μετά από έρευνα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος, Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου ε.τ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη, αποκαλύφτηκε ότι, στο κύκλωμα των επίορκων αστυνομικών, εμπλέκονται συνολικά 200 πρόσωπα, που είχαν συστήσει δέκα εταιρίες ΙΚΕ, μέσω των οποίων διακινούσαν τα χρήματα, που αποκόμιζαν από τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Η Αρχή Ξεπλύματος κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ, να εντοπίσει και να δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμούς των επίορκων αστυνομικών, συνεργατών τους και συγγενικών τους προσώπων, που ανέρχονται συνολικά σε 5 εκατομμύρια ευρώ.