Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Ο κορωνοϊός δεν έλεγε... ψέμματα!


Ολα καλά τα βρήκε η εισαγγελική έρευνα, στην υπόθεση με τις καταγγελίες, για τα “διπλά” βιβλία του ΕΟΔΥ, που φέρονται ότι, δεν έκαναν ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων, που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοιό. 

Καμία ανακρίβεια, σφάλμα ή σύγχυση δεν εντοπίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στο ημερήσιο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων εκ μέρους του ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα η σχετική δικογραφία, που είχε σχηματιστεί με αφορμή δημοσιεύματα του Νοεμβρίου του 2020, να τεθεί στο αρχείο.

Ο εισαγγελέας, που διενήργησε την έρευνα, δεν διαπίστωσε ούτε ανεπάρκεια, ούτε καθυστέρηση, ή δυσλειτουργία εκ μέρους των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να μην στοιχειοθετείται  το αδίκημα  της παράβασης καθήκοντος.

Η έρευνα είχε διαταχθεί, μετά τις καταγγελίες περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα τη μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. 

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, το Μητρώο Ασθενών, που συστήθηκε  στο πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν ενημερωνόταν όπως έπρεπε και στον χρόνο που έπρεπε, διότι στον ΕΟΔΥ ήθελαν να φτιάξουν ένα δικό τους Μητρώο.

Η υπόθεση είχε φτάσει και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον ΣΥΡΙΖΑ,  που έκανε λόγο γιά διατήρηση "παρασυστήματος".

Την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ενέκρινε και η Εισαγγελία Εφετών.