Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Οι... μνηστήρες της ΕΥΠ!


Η θητεία της πολυσυζητημένης Εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου, το όνομα της οποίας ενεπλάκη και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, λήγει τον Ιούνιο του 2023.

Ηδη από τώρα, συνάδελφοι της έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, γιά τη θέση της, αφού ούτως ή άλλως, κατά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι εισαγγελείς στην ΕΥΠ θα γίνουν δύο.

Δεν γνωρίζουμε εάν η κ. Βλάχου, επιθυμεί ανανέωση της θητείας της ως Εισαγγελέας ΕΥΠ, κάτι γιά το οποίο θα χρειαστεί, φυσικά τις ψήφους της πλειοψηφίας των μελών του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου.

Ακόμη και να το επιθυμεί ωστόσο, δεν ξέρουμε πόσο εύκολο είναι, όταν γιά την πρώτη θητεία της χρειάστηκε να... ιδρώσει, γιά να τα καταφέρει, αφού κατέλαβε τη θέση με οριακή πλειοψηφία των μελών του ΑΔΣ 6 - 5 και μάλιστα παρά τις αρνητικές ψήφους του τότε Προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και του πρώην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, που δήλωσαν βροντερό "ΟΧΙ".

Κι αυτό, αφού χρειάστηκε να αποσυρθεί δύο ή τρεις φορές το αίτημα του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, μέχρι να... ωριμάσουν οι συνθήκες!

Ο νοών, νοείτω...