Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Νέο υλικό, γιά την έρευνα των υποκλοπών, έδωσε στον εισαγγελέα ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης


Σημαντικά στοιχεία, για τις υποκλοπές στο κινητό του, μέσω των επισυνδέσεων της ΕΥΠ, καθώς γιά το λογισμικό predator, έδωσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο, που διενεργεί έρευνα, για όσα κατήγγειλε στη μήνυση του.

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης κατέθεσε τα στοιχεία σε πταισματοδίκη, που διενεργούσε έρευνα, για την υπόθεση των υποκλοπών, μετά από σχετική παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου.

Η έρευνα του εισαγγελέα είχε ξεκινήσει από το Μάιο, όταν υπεβλήθη η μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Κουκάκη και ολοκληρώθηκε πριν από δύο ημέρες.

Το αποδεικτικό υλικό, που κατέθεσε ο δημοσιογράφος στη Δικαιοσύνη  προκάλεσαν νέο κύκλο έρευνας από τον εισαγγελέα κ. Ελευθεριάνο, καθώς θεωρήθηκαν ιδιαιτέρως σημαντικά.

Ο εισαγγελέας έδωσε νέα παραγγελία στον πταισματοδίκη, για να γίνει σειρά ενεργειών, προκειμένου να φωτιστεί η υπόθεση.

Παρόμοια έρευνα, γιά τις υποκλοπές στο κινητό Κουκάκη διενεργεί και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης, που προκλήθηκε από τα τότε δημοσιεύματα.

Δεν αποκλείεται οι δύο δικογραφίες να συσχετιστούν.

Παράλληλα, ο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, διενεργεί έρευνα, για τη μηνυτήρια αναφορά  του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, περί υποκλοπών από την ΕΥΠ και από το λογισμικό Predator.

Oι τρεις Εισαγγελείς Πρωτοδικών διενεργούν παράλληλες προκαταρκτικές έρευνες, για τις υποκλοπές, ταυτόχρονα με την έρευνα, που διενεργεί ο Εισαγγελέας ΑΠ Ισίδωρος Ντογιάκος, γιά τη διαρροή  στοιχείων, για τις υποκλοπές μέσω ΕΥΠ.