Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Τρεις οι δικογραφίες για παρακολουθήσεις κινητών - Νέες αποκαλύψεις για τις παγιδεύσεις


Τρεις είναι οι δικογραφίες, με καταγγελίες για υποκλοπές τηλεφώνων, που χειρίζεται η Δικαιοσύνη, οι δύο εκ των οποίων αφορούν το δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η Δικαιοσύνη διενεργούσε διπλή έρευνα, γιά υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη από τον περασμένο Μάιο, δηλαδή δύο μήνες πριν από τη μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Κατά τις ίδιες πηγές, στην πρώτη δικογραφία με θύμα υποκλοπής το δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία και η δικογραφία χρεώθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη.

Το ίδιο χρονικό διάστημα υπεβλήθη μηνυτήρια αναφορά από τον Θανάση Κουκάκη και πέντε ακόμη δημοσιογράφους, που κατήγγειλαν τηλεφωνικές υποκλοπές.

Η δικογραφία χρεώθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος ζήτησε να συσχετιστούν οι δύο δικογραφίες, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Ετσι, ο εισαγγελέας παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση και την ανέθεσε σε πταισματοδίκη, που έχει προχωρήσει στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων.

Η τρίτη δικογραφία αφορά τη μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη, γιά την παγίδευση του τηλεφώνου του και τη χειρίζεται ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος.

Στο μεταξύ, νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο κατά την οποία ζήτησε, την κατά προτεραιότητα εξέταση των καταγγελιών του Νίκου Ανδρουλάκη που σχετίζονται με παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων.