Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Κατάθεση Τέλλογου σε ΑΠ, για υποκλοπές: Μετά το ροκ... τσάμικο!


Αλλη εινόνα, από όσα έγραφε στο Twitter περί παρακολούθησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την περίοδο που βρισκόταν στην αντιπολίτευση, έδωσε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρο, που διενεργεί έρευνα για τη διαρροή στοιχείων, για τις υποκλοπές του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Εξω από τον Αρειο Πάγο ο δημοσιογράφος, που είχε κληθεί ως πρώτος μάρτυρας, για να αποκαλύψει τα στοιχεία που γνώριζε, είπε:

«Δεν έχω κάνει καταγγελία για παρακολούθηση Μητσοτάκη από αυτό το κακόβουλο λογισμικό. Είπα ότι υπήρχαν ενδείξεις εκείνη την εποχή ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή, όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013 και το 2015 έγινε μεγάλη διαρροή στο Wiki Leaks της ιταλικής εταιρείας Hacking Team, που αφορούσε όλες τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης από τo 2013 ως to 2015. ‘Αρα μιλάμε για κάτι που δεν είναι σημερινό».

Η ανάρτηση Τέλλογλου είχε θεωρηθεί ότι, προκάλεσε αλλαγή ατζέντας στην έρευνα Ντογιάκου, από κυβερνητικούς κύκλους, που προσπάθησαν να συμψηφίσουν καταστάσεις.

Εγραφε στο twitter:

«Iδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την σύζυγο η την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες».