Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

θα συνεδριάζει απόγευμα το Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη


Με απογευματινές συνεδριάσεις και αιτήματα για τηλεοπτικές κάμερες στην αίθουσα, αναμένεται να ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, γιά την υπόθεση της Novartis.

Η πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου, αλλά στη συνέχεια όλες οι υπόλοιπες συνεδριάσεις θα γίνονται απογευματινές ώρες, καθώς το πρωί τα μέλη της σύνθεσης του ΑΕΔ δικάζουν τις τρέχουσες υποθέσεις των πινακίων.

Αλλωστε και το προηγούμενο Ειδικό Δικαστήριο, τον Μάρτιο του 2015 με κατηγορούμενο τον πρώην ΥΠΟΙΚ Γιώργο  Παπακωνσταντίνου, διεξήχθη σε απογευματινές συνεδριάσεις .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των κατηγορουμένων αναμένεται να ζητήσει την τηλεοπτική μετάδοση της δίκης, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος  Ν.3090/2002 και συγκεκριμένα το άρθρο 8,  που ορίζει ότι, “η ολική ή μερική μετάδοση από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, καθώς και η κινηματογράφηση και μαγνητοσκόπηση της δίκης ενώπιον ποινικού, πολιτικού ή διοικητικού δικαστηρίου απαγορεύεται. Κατ’ εξαίρεση, το δικαστήριο μπορεί να επιτρέψει τις ενέργειες αυτές, εφόσον συναινούν ο εισαγγελέας και οι διάδικοι και συντρέχει ουσιώδες δημόσιο συμφέρον”.

Ο συγκεκριμένος νόμος είχε ψηφιστεί επ΄αφορμή της δίκης των κατηγορουμένων της 17 Νοέμβρη, για την τηλεοπτική της κάλυψη.