Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Στον Ντογιάκο καταθέτει ο Κουκάκης


Γιά τις διαρροές περί υποκλοπών καταθέτει σήμερα στις 11, στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος ήταν ο πρώτος, που κατήγγειλε στη Δικαιοσύνη, από τον περασμένο Απρίλιο ότι, παρακολουθείτο το κινητό του τηλέφωνο, πριν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, γιά τον ίδιο λόγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Θανάσης Κουκάκης είναι ο δεύτερος δημοσιογράφος και ο δεύτερος μάρτυρας, που καταθέτει στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, ο οποίος διενεργεί έρευνα, γιά τις διαρροές των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού predator.

Πρώτος είχε καταθέσει την περασμένη Παρασκευή ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, μετά από ανάρτηση στο Twitter, στην οποία έκανε λόγο για παρακολούθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

O δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης έχει ήδη καταθέσει σημαντικά στοιχεία, για τις υποκλοπές στο κινητό του, μέσω των επισυνδέσεων της ΕΥΠ, καθώς γιά το λογισμικό predator, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο, που διενεργεί έρευνα, για όσα κατήγγειλε στη μήνυση του.

Τα στοιχεία κατέθεσε σε πταισματοδίκη, που διενεργούσε έρευνα, για την υπόθεση των υποκλοπών, μετά από σχετική παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου.

Η έρευνα του εισαγγελέα είχε ξεκινήσει από το Μάιο, όταν υπεβλήθη η μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Κουκάκη και ολοκληρώθηκε πριν από δύο ημέρες.

Το αποδεικτικό υλικό, που κατέθεσε ο δημοσιογράφος στη Δικαιοσύνη προκάλεσαν νέο κύκλο έρευνας από τον εισαγγελέα κ. Ελευθεριάνο, καθώς θεωρήθηκαν ιδιαιτέρως σημαντικά.

Ο εισαγγελέας έδωσε νέα παραγγελία στον πταισματοδίκη, για να γίνει σειρά ενεργειών, προκειμένου να φωτιστεί η υπόθεση.

Παρόμοια έρευνα, γιά τις υποκλοπές στο κινητό Κουκάκη διενεργεί και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης, που προκλήθηκε από τα τότε δημοσιεύματα.

Δεν αποκλείεται οι δύο δικογραφίες να συσχετιστούν.

Παράλληλα, ο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, διενεργεί έρευνα, για τη μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, περί υποκλοπών από την ΕΥΠ και από το λογισμικό Predator.

Oι τρεις Εισαγγελείς Πρωτοδικών διενεργούν παράλληλες προκαταρκτικές έρευνες, για τις υποκλοπές, ταυτόχρονα με την έρευνα, που διενεργεί ο Εισαγγελέας ΑΠ Ισίδωρος Ντογιάκος, γιά τη διαρροή στοιχείων, για τις υποκλοπές μέσω ΕΥΠ.