Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Ειδικό Δικαστήριο: "Χρειαζόμαστε ανεξάρτητους και ατίθασους εισαγγελείς"!


Η σκηνή είναι από την προηγούμενη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, όπου δικάζονται ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η  πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Στο βήμα του μάρτυρα βρισκόταν ο πρώην Προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντεισαγγελέας Εφετών Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος κατέθετε και ερωτάτο, εάν δέχτηκε παρεμβάσεις ή πιέσεις η κ. Τουλουπάκη από τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Ο μάρτυρας ήταν κατηγορηματικός:

Ζαγοραίος:  Καμμία παρέμβαση δεν δέχτηκε από τον τότε υπουργό η κ. Τουλουπάκη. Ούτε εντολές. Ούτε πιέσεις. Ηταν ανεξάρτητη και ατίθαση εισαγγελέας η κ. Τουλουπάκη.

Και συμπλήρωσε:

"Αλλά και όλοι οι άλλοι εισαγγελείς ήταν το ίδιο ανεξάρτητοι και ατίθασοι. Θα ήμουνα άδικος, να πω ότι, μόνο η κ. Τουλουπάκη ήταν ανεξάρτητοι και ατίθαση εισαγγελέας. Οσο ήμουνα Προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, χειριστήκαμε μεγάλες υποθέσεις. Μάτι, πλημμύρες, Μάνδρα. Ποτέ δεν δεχτήκαμε παρεμβάσεις. Ολοι οι εισαγγελείς ήταν ανεξάρτητοι και ατίθασοι. Τέτοιους εισαγγελείς χρειαζόμαστε. Ατίθασους και ανεξάρτητους εισαγγελείς..."!